Tétova ínyenc

Zsályás fehérkaraj paradicsomsalátával

Nyáron egyszerű. Annyi a finom, lédús zöldség, hogy fölösleges külön körettel bíbelődni. A köret maga a saláta. Mellette 1-2 szelet finom, sovány hús. Ha beleszámítom az ízesítésre használt zöldfűszereket, a variációk száma végtelen.

Hozzávalók a húshoz: 6-8 szelet fehérkaraj
                                     2-3 szál zsálya
                                     4 cikk fokhagyma
                                     1 kis fej hagyma
                                     só, bors
                                     olaj és disznózsír vegyesen
A salátához: kb. fél kg különféle paradicsom
                      só
                      metélőhagyma
                      pár csepp citromlé
                      pár csepp olívaolaj

Elkészítés: A húst sózom, borsozom. Az olaj és a zsír keverékén mindkét oldalát pirosra sütöm. Lehúzom a lángot, hozzáadom a zsályát, fokhagymát és a 4 felé vágott hagymát, lefedem és lassú tűzön készre sütöm. A végén fedő nélkül hagyom megpirulni.
A paradicsomokat megmosom, tetszés szerint darabolom. Közvetlenül tálalás előtt sózom, meglocsolom az olívaolajjal, citromlével és megszórom metélőhagymával.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!