Tétova ínyenc

Tejben sült csirkecombok

Erre a receptre a Chili és vanília  blogon bukkantam, még a nyáron. Akkor még kételkedtem abban, hogy mi sülhet ki ennyi tej és a hús összeboronálásából. De most megint szembejött velem a recept. Mivel újra rengeteg friss fűszernövényem volt a szüleim jóvoltából, gondoltam egy életem, egy halálom, megpróbálom. Azon túl, hogy nem is egy különösen bonyolult próbatétel, valami fenomenális az eredmény! Ilyen hihetetlenül omlós és illatos sültet rég nem ettünk. A család kedvencévé lépett elő azonnal. Azon pedig már meg sem lepődök, hogy ez is egy olasz recept. Úgy látszik, mikor eszem ágában sincs, akkor is megtalálnak az olasz finomságok.

 Hozzávalók: 4-8 csirkecomb
                      só, bors
                      olaj
                      7-8 dl tej
                      1 ág rozmaring
                      1 ág zsálya
                      3 ág kakukkfű
                      1 citrom héja (nálam most lime)

Elkészítés: A csirkecombokat sózom, borsozom. Egy serpenyőben mindkét oldalukat átsütöm az olajon. A combokat egy kisebb tepsibe áthelyezem úgy, hogy a bőrös felük felül legyen.Köréjük rakom a fűszernövényeket,ráreszelem a citrom héját. Felöntöm tejjel és a 190 fokos sütőbe tolom 50-60 percre. Közben annyi a dolgom, hogy néha a húsok tetejét tejjel meglocsoljam. Akkor van kész, ha a húsok teteje ropogós pirosra sült. Ekkorra a tej felületén is barna foltok keletkeznek. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!