Tétova ínyenc

Provence-i sült camembert

DSCF6350

Ez a recept is megkapja tőlem a szélhámos jelzőt, mert szemtelenül egyszerű. Stahl Judit Gyorsan, valami finomat! című könyvében akadtam a receptre és milyen jó, hogy kipróbáltam! Az illatos, olvadt sajt a puha bagettel igazi comfort food. Alkalmas hűvös, esős napok szelídítésére,  hirtelen beesett baráti társaság jóllakatására, szerelmi bánatra és szerintem még szabadban grillezésre is.

 DSCF6348

Hozzávalók: 4 camembert  korong

                     4 cikk fokhagyma

                     4 teáskanál friss oregánó, bazsalikom, kakukkfű

                      olívaolaj

                      bors

                      4 evőkanál száraz fehérbor

Tunkoláshoz: friss bagett/pirított kenyérkockák

Elkészítés: A sütőt bekapcsolom 200 fokra. Alufóliából letépek 4 jókora darabot, a széleit buggyosra gyűröm. 1-1 kávéskanál olívaolajat kenegetek el rajtuk, majd ráhelyezem a camembert karikákat. Éles késsel mindenikbe beleszúrok, és a lyukakba tömködöm a zöldfűszereket, valamint a megpucolt, szeletelt fokhagymát. Mindenik korong tetejére jön még 1 evőkanál bor, 1 evőkanál olívaolaj és frissen őrölt bors. 

Leszakítok 4 kisebb darab alufóliát, és befedem velük a házi alutálkákat úgy, hogy a széleket összetapasztom, vigyázva, hogy ne érjen a sajthoz. Kb. 15 perc alatt megolvadnak a sütőben,de még pár percig tető nélkül is sütöm őket. 

Bagettel vagy pirítós kockákkal tálalom. A megmaradt száraz, fehérbor ajánlja magát hozzá.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!