Tétova ínyenc

Zsályás sült gnocchetti kolbászmorzsával

DSCF2160

– Mit vigyek? -kérdezte édesanyám telefonon.

– Fűszernövényeket a kertből.

– Már csak zsálya van…

– Szuper!

Az is lett. Gondoltam készítek egy olaszos zsályás gnocchit, de aztán ráakadtam erre a receptre és ki kellett próbálnom! Mekkora ötlet ez a kolbászmorzsa!

DSCF2154

Hozzávalók: 60 dkg krumpli

                      20 dkg liszt

                      diónyi zsír

                      csipet só

                      1 tojás

                      1-2 ek olaj

                      10-15 cm kolbász

                       fél csokor friss zsálya

DSCF2161

Elkészítés: ugyanúgy készül, mint a sonkás gnochetti, de azért bemásolom.

A krumplit megfőzöm és még melegen összetöröm. Ha kihűlt, a többi hozzávalóval összekavarom és tésztát gyúrok belőle. Lisztet annyit adok hozzá, amennyit felvesz. A lényeg, hogy a végén ne ragadjon a tészta. 

A tésztát több részre vágom, majd mindenik darabot ujjnyi vastagra sodrom. Kb. 1 cm-es darabokra vágom és villával mindeniket megnyomkodom, hogy valamennyire gnocchi mintája legyen.

Egy nagyobb fazékban sós vizet forralok és az apró tésztákat kifőzöm.

 

Közben az olajon megpirítom a kolbászkarikákat. Papírtörlőn leitatom a fölösleges zsírt, majd késes aprítóban morzsásra darálom a sült kolbászt.

A kolbász zsírjában megpirítok pár levél zsályát. Beleteszem a kifőtt, leszárt gnochettiket és szép pirosra sütöm őket. A végén megszórom a kolbászmorzsával és friss zsályalevéllel tálalom.

 

DSCF2162

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!