Tétova ínyenc

Kakukkfű szörp

DSCF4601

Most ontja virágait a kakukkfű, egybefüggő lilásrózsaszín foltokként terül el a réteken, domboldalakon, vakondtúrásokon. Érdemes lehajolni érte, hiszen megszárítva teának, fagyasztva fűszernek is alkalmas.

Kedvencünk a kakukkfű szörp, amit tavaly készítettem először MaiMóni receptje alapján. Ha szigorúan vesszük ez egy kanalas „orvosság”, de mi nem vagyunk olyan szigorúak, ezért leginkább nyári üdítőként, vízzel felöntve fogyasztjuk.

DSCF4603 DSCF4607

Hozzávalók: 1 nagy marék friss kakukkfű (virágos)

                     15 dkg cukor

                      3 dl víz

                      2,5 dl méz

DSCF4609

Elkészítés: A cukrot száraz edényben karamellizálom. Ha már megfelelő a színe, fokozatosan hozzáöntöm a vizet. Hagyom felforrni, majd beleteszem, belenyomkodom a kakukkfüvet. Állni hagyom min. egy fél óráig. Utána leszűröm, jól kinyomkodom. Az aromás folyadékot a mézhez kavarom. Lehűtöm, csinos üvegbe rakom és hűtőben tárolom.

DSCF4615

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!