Tétova ínyenc

Izraeli saláta

DSCN1635

Ez az egyszerű zöldségsaláta izraeli saláta néven vonult be a gasztronómiai köztudatba, bár hasonló salátákat mindenfele készítenek a Közel-Keleten. A gasztronómia határai nem mindig azonosak a (néha/gyakran) változó országhatárokkal.

A sokféle változatban elkészíthető saláta alapkomponensei közé tartozik a paradicsom, az uborka, a hagyma és valamilyen paprika. Az alaprecept bármilyen nyers zöldséggel gazdagítható, a lényeg, hogy egyforma, apró kockákra vágjunk mindent. Pont ezért ez a saláta csak frissen elkészítve jó.

DSCN1628 DSCN1630

Hozzávalók: 2 nagy paradicsom

                     1 fej hagyma

                     1 kígyóuborka

                     1 paprika

                     2 sárgarépa

                     1 cékla

                     4 ek olívaolaj

                     1  citrom

                     só

                     petrezselyemzöld

DSCN1631

Elkészítés

1. A zöldségeket megpucolom és egyforma, apró kockákra vágom.

2. A citrom héját lereszelem, levét kifacsarom. A petrezselyemzöldet felaprítom.

3. A citromléből és az olajból öntetet készítek, megsózom.

4. A vegyes zöldségkockákat elkeverem az öntettel, megszórom citromhéjjal és petrezselyemzölddel.

DSCN1632

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!