Tétova ínyenc

Céklás-zöldbabos saláta dióval, fetával

dscf1270

Egy színpompás őszi saláta mindössze négy összetevőből. Beledobálok mindent egy tűzálló edénybe, meglocsolom olívaolajjal és betolom a sütőbe. Laktató, egészséges saláta sül ki belőle, ami önállóan is megállja a helyét, de sült húsok méltó körete s lehet.

dscf1259 dscf1260

Hozzávalók: 3 közepes cékla

                     30 dkg zöldbab (fagyasztott is jó)

                     15 dkg feta

                     10 dkg dió

                     olívaolaj

                     só, bors

                     balzsamecet

                     kapor

dscf1262

Elkészítés

1. A céklát megmosom, meghámozom és felszeletelem. A zöldbabot megpucolom. Most fagyasztottat használok, erre nincs szükség.

2. Egy tepsi aljára olívaolajat locsolok. Egyik felére rakom a céklát, másik felére a zöldbabot. A tetejére morzsolom a fetát. Rászórom a diót. Sózom, borsozom és meglocsolom még olajjal.

3. 200 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm.

4. Balzsamecettel és kaporral ízesítve tálalom.

dscf1269

Ötlet: innen

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!