Tétova ínyenc

Parmezános sült kelbimbó

dscf1618

Nagy divat mostanában parmezánnal sütni. Én is elkövettem már csirkével,  hallal,  krumplival,  spárgával,  paradicsommal.  A eredmény mindig pikáns, fűszeres, ropogós. 

Most a kelbimbó került sorra. Köretnek terveztem, de önmagában is megállja a helyét. Tipikus ronda, de finom kategóriájú étel.

dscf1615

Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó

                     4 ek olívaolaj

                     só, bors

                     4 dkg parmezán

Elkészítés

1. A kelbimbókat megpucolom, a nagyobbakat félbe vágom. A parmezánt lereszelem.

2. A kelbimbókat sütőedénybe teszem. Meglocsolom olívaolajjal, megszórom sóval, borssal és a parmezán háromnegyedével. 200 fokos sütőben aranybarnára sütöm. Ez kb. fél óra, de 20 perc után kissé átforgatom, hogy egyenletesen süljenek.

3. Tálaláskor a maradék parmezánt is rászórom.

dscf1617

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!