Tétova ínyenc

Kurkumás latte – aranytej

dscf2532

A kinti szürkeség és hideg ellen a legjobb szer egy puha pléd, egy jó könyv és egy forró ital (vagy egy forró szerető). A kurkumás tejet mostanában fedeztem fel és csak áradozni tudok róla. Már a színe is elképesztő, fűszeres íze pedig csodás. És akkor  még nem is beszéltem a csodaszernek tartott kurkuminról, amit a népi gyógyászat után az orvostudomány is kezd felfedezni.

Bármilyen tejjel elkészíthető, próbáltam tehéntejjel és rizstejjel is. Szerintem ez utóbbi jobban talál hozzá.

dscf2520 dscf2521

Hozzávalók (1 adaghoz): 2 dl tej/növényi tej

                                         1 kk méz/más édesítő

                                         1/2 kk kurkuma

                                         kis darab fahéj

                                         késhegynyi gyömbér

 

dscf2526

Elkészítés

1. A tejet a fűszerekkel felforrósítom, majd kb. 20 percig állni hagyom. Leszűröm. 

2. Ha szükséges, felmelegítem kissé. Belekavarom a mézet.

3. Felhabosítom, vagy anélkül is nyugodtan elkortyolom.

 

dscf2530

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Natália Balogh says:

    Biztos nagyon finom lehet! Viszont az ilyen ízletes italokhoz idő kell, amivel a legtöbb ember szűkén van. Annak aki nagyon siet azoknak kitaláltak egy új módszert: http://tudomanyplaza.hu/borre-permetezheto-koffeint-helyettesitheti-kavet/

  2. Tényleg, a chili! Az a jó, hogy mindenki kedvére alakíthatja. Köszönöm a kedves szavakat. 🙂

  3. Végh-Fodor Mónika says:

    Rizstejjel én is imádom! Megfázás elkerülésére mostanában még chilit is teszek bele. Gyönyörűek a fotóid, kedvet kaptam most is egy bögrével készíteni! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!