Tétova ínyenc

Pisztáciás-vörösáfonyás sajtgolyók

dscf1519

Egy látványos vendégváró étel, amely jó mutat a büféasztalon. Többféle sajtból készül, a végén pedig pisztáciába és szárított vörös áfonyába van hempergetve. 

Tálalhatjuk egy tálkában felhalmozva, vagy egyenként, mignon papírban, egy-egy ropit beleszúrva. 

Lehet előétel, vagy stílusos borkorcsolya. 

A recept megjelent az Erdélyi Konyha decemberi számában.

dscf1521

Hozzávalók: 12, 5 dkg olvasztott sajt

                       30 dkg kemény sajt (Trappista, Gouda, Cheddar)

                       15 dkg füstölt sajt

                        5 dkg parmezán

                        5 dkg juhtúró

                        színes bors

                        petrezselyemzöld

A hempergetéshez: 3 dkg sós mogyoró

                                    3 dkg szárított, vörös áfonya

                                    3 dkg pisztácia

                                    sós ropi

dscf1529 dscf1534

Elkészítés

  1. A sajtokat lereszelem, a színes borssal, vágott petrezselyemmel ízesítem és az olvasztott sajttal, túróval összekavarom. Kb. fél órára hűtőbe teszem.
  2. A mogyorót, pisztáciát és vörös áfonyát apróra darabolom.
  3. A sajtos masszából golyókat formálok. A pisztácia-mogyoró-vörös áfonya keverékében meghempergetem.
  4. Ropit szúrok mindenik golyóba és tálalásig hűvös helyen tárolom.

dscf1539

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tétova ínyenc says:

    Tényleg jó! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!