Tétova ínyenc

Forró puncs vörös áfonyával, citrusokkal, almával

dscf2675

A téli esték főszereplői a forró italok. Ez a gazdag puncs jó szolgálatot tesz akkor is, ha barátokat látunk vendégül, ha társasjátékozunk a családdal, vagy ha ketteseben vagyunk a párunkkal. 

Ha gyerekeknek is szánjuk, nemes egyszerűséggel kihagyjuk az alkoholt belőle.

Ha előbb nem jut rá idő, karácsonykor, szilveszterkor feltétlenül érdemes kipróbálni!

dscf2650 dscf2657

Hozzávalók: 1 alma

                     1 narancs

                     1 citrom

                     10 dkg vörös áfonya (fagyasztott)

                     2 dl vörös szörp (ribizli, vörös áfonya, málna)

                     3 dl almalé

                     fahéj, szegfűszeg, kardamom, csillagánizs

                     4 dl víz

                     vodka/fehér rum ízlés szerint

dscf2663

Elkészítés

1. A szörpöt a vízzel és az almalével elkavarom. Beleteszem a fűszereket és felforralom.

2. A gyümölcsöket felszeletelem és a forró lébe teszem. Néhány percig forralom, majd beleteszem a vörös áfonyát is. 

3. Az alkoholt a legvégén a adom hozzá, miután kivettem az alkoholmentesnek szánt adagot.

4. Poharakba adagolom úgy, hogy mindenikbe jusson mindenféle gyümölcs. 

dscf2672

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!