Tétova ínyenc

Édes-csípős, ragacsos húsgombócok

dscf2825

A legtöbb recept 3 összetevős ételként említi és angol nyelvterületeken leginkább szőlőzselés húsgombóc néven vált ismertté. A 3 összetevő: fagyasztott húsgombóc, szőlőzselé és chili krém. Nos első blikkre azt gondoltam, hogy aki ezt kitalálta vagy gyerek volt, vagy részeg, vagy nagyon éhes és csak ez volt a hűtőben. De mivel néha még magamnak sem hiszek elsőre, továbbgondolva arra jutottam, hogy végtére is, mi nagyon szeretjük a gyümölcs szószokat húsokkal. Az pedig, hogy mellé tálaljuk, vagy benne főzzük, pusztán technikai kérdés. 

Persze tényleg el lehet készíteni 3 összetevőből is, de én még életemben nem láttam fagyasztott húsgombócot, így inkább magam készítettem.

Inkább party falatoknak ajánlom azoknak, akik nem rettennek meg egy picit különlegesebb ízélménytől.

dscf2814 dscf2816

Hozzávalók: 1/2 kg vegyes darált hús

                     só, bors

                     1 pici hagyma

                     2 gerezd fokhagyma

                     2 ek zsemlemorzsa

                     olaj a sütéshez

                     1 üveg gyümölcs kocsonya (szeder, szőlő, ribizli)

                     chili, csípős paprika ízlés szerint

dscf2818

Elkészítés

1. A húst a fűszerekkel, apróra vágott hagymával, fokhagymával, zsemlemorzsával összedolgozom. Apró gombócokat formálok belőle. Forró olajban kisütöm. A kisült húsgombócokat papírtörlőn lecsöpögtetem.

2. A gyümölcskocsonyához ízlés szerint chilit adok. Beleforgatom a húsgombócokat és lassú tűzön addig főzöm, amíg a húsgombócok teljesen magukba szívják a gyümölcskocsonyát.

3. Csípős paprika karikákkal megszórva, bambuszpálcikákkal tálalom. Hidegen, melegen egyaránt finom!

dscf2821

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!