Tétova ínyenc

Karácsonyi pavlova koszorú gránátalmával

dscf4507

A régi, jó pavlovát karácsonyosítottam. Ehhez csak annyi kellett, hogy koszorú formájúra süssem, gránátalmával és rozmaringgal díszítsem. A rozmaring határeset volt a gyermekeknek, dekorációnak elfogadták, aztán szépen ott maradt a tányéron. Pedig szerintem különlegesen finom gyümölcsökkel (akárcsak a bazsalikom).

Hogy miért érdemes karácsonyra pavlovát sütni?

1. …mert el kell használni a maradék tojásfehérjéket.

2. …mert egyszerű elkészíteni.

3. …mert kevés hozzávalóból készül.

4. …mert könnyedén ünnepivé varázsolható.

5. … mert a nehéz ételek mellé könnyed desszert dukál.

6. …mert hamar elkészül. Utolsó perceben (órában) is összedobható.

7. …mert karácsonykor sem kell megszakadni a konyhában.

Meghitt, békés karácsonyt kívánok minden kedves blogolvasónak! 

dscf4508 dscf4509 dscf4513

Hozzávalók: 5 tojásfehérje
                      20 dkg cukor
                      1 evőkanál málnaecet/ almaecet
                      1 csapott evőkanál étkezési keményítő
                      3 dl tejszín
                      1 közepes grántalma

                      rozmaring ágacskák

dscf4514 dscf4518 dscf4524

Elkészítés

1.  A tojásfehérjékből pici sóval kemény habot verek, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Utoljára kerül bele az ecet és a keményítő.

2.  Közben bekapcsolom a sütőt 150 fokra.  A sütőlapra sütőpapírt teszek, rárajzolok egy nagyobb és bele egy kisebb kört. 

3. A koszorú formára halmozom a habot.  Beteszem a sütőbe, 140 fokra leveszem a hőt, majd így sütöm/szárítom kb. 1 órán keresztül. A kész Pavlova kívül kopogós és a színe fehér/halvány bézs.

4. A sütő ajtaját résnyire megnyitva hagyom kihűlni. 

5. A tejszínből habot verek. A kihűlt habcsók közepére halmozom. 

6. A gránátalmát megpucolom, magjait a tejszínhabra szórom. Rozmaring ágacskákkal díszítem.

 

dscf4500 dscf4502

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!