Tétova ínyenc

Taco saláta

dscf2048

Azt hiszem kijelenthetem, hogy mostanában ez a legkedveltebb saláta nálunk. Színes, sokízű, ropogós. Nagyobb mennyiségben is könnyedén elkészíthető, így ideális ha vendégeket várunk. 

Mivel ez egy réteges saláta, érdemes üvegedényben tálalni.

A szilveszteri büféasztal kötelező darabja. Még a salátafóbiás kamaszok és férfiak is szeretik. 

A recept megjelent az Erdélyi Konyha decemberi számában.

dscf2030 dscf2037

Hozzávalók( 6-8 személyre): 60 dkg darált marhahús

                                               kevés olaj

                                               só, bors

                                               oregánó    

                                               őrölt kömény,

                                               3 gerezd fokhagyma

                                               3 zöld chili/csípős paprika

                                              1 kis fej jégsaláta

                                              1 doboz vörösbab konzerv

                                              1 doboz kukorica konzerv

                                              1 kötés zöldhagyma/ 1 fej lilahagyma

                                              3 paradicsom

                                              1 avokádó

                                              1 lime

                                              10 dkg bacon

                                              10 dkg reszelt sajtkb.

                                             kb. 2 dl majonéz

                                             1 zacskó tortilla chips

dscf2041 dscf2045

Elkészítés

  1. A darált marhahúst kevés olajon megpirítom. Sózom, borsozom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, oregánót, köményt, egy karikákra vágott zöld chilit. Néha-néha megkavargatva hagyom átsülni.
  2. A konzerveket leöblítem, lecsöpögtetem. A jégsalátát darabokra vágom. A paradicsomot és a hagymát felkockázom.
  3. A bacont csíkokra vágom, egy kisebb serpenyőben pörcösre sütöm.
  4. Egy nagyobb üvegedényben, vagy nagyobb poharakban (egyszemélyes adag) összerakom a salátát. Alul kerül a marhahús, rá a jégsaláta fele, erre a bab és a kukorica fele, valamint a paradicsom és a majonéz fele.
  5. Megszórom hagymával. Megint jégsaláta, bab, kukorica és majonéz réteg következik.
  6. Eddig összerakhatom a salátát akár 24 órával előbb is. Az utolsó réteg frissen kerüljön rá.
  7. A saláta tetejére szórom a bacon darabokat, a megmaradt hagymát, a sajtot, a darabokra vágott (és lime-al meglocsolt) avokádót,zöld chilit valamint a tortilla chipset.
  8. Tortilla chipset, sajtot külön is tálalok a salátához.

Tipp: A chilivel csak óvatosan. Ha gyerekek is esznek a salátából, inkább külön tálaljuk és mindenki kedve szerint ízesítse a saját adagját.

dscf2047

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!