Tétova ínyenc

Déryné csókja

dscf4643

Ezt a süteményt réges régen mentettem el valahonnan. Mivel akkor még nem voltak blogolós szándékaim, így a forrást sem jegyeztem meg. Próbáltam utánanézni, de ugyanaz a recept kereng a neten, kép nélkül. Hát rekonstruáltam, ahogy elképzeltem. 

Az alap egy egyszerű, diós habcsók, amit kakaós vajkrémmel kell bevonni, kettőt-kettőt összeragasztani, majd darált dióba forgatni. 

Nekem talán nagyobb habcsókjaim lettek, túlzásnak találtam megduplázni. A dió bundázhoz viszont a diót megpörköltem és darabosra törtem. Így szerintem még finomabb lett! 
Az, hogy finom, nagyon enyhe kifejezés! Ez ízorgia! Nem is értem, eddig hogyan tudtam enélkül élni?!

Köszönöm, hogy velem tartottatok/tartottak ebben az évben! Legyen a 2017-es év is pozitív tapasztalatokban, ízélményekben, csókokban gazdag!

dscf4615 dscf4626 dscf4628

Hozzávalók

A habcsókhoz: 4 tojás fehérje

                         20 dkg cukor

                         10 dkg darált dió

A krémhez: 1 dl víz

                    5 dkg kakaó

                    20 dkg vaj

                    4 tojás sárgája

                    20 dkg porcukor

A hempergetéshez: 25 dkg dió

dscf4630 dscf4634 dscf4635

Elkészítés

1. A tojásfehérjékből a cukorral, gőz fölött kemény habot verek. Óvatosan belekavarom a darált diót. Sütőpapíros tepsire diónyi halmokat rakok és 160 fokos sütőben megsütöm.

2. A többi diót száraz serpenyőben megpörkölöm. Hagyom kihűlni, majd keményebb zacskóba rakom és egy sodrófával darabosra töröm.

3. A vízben megfőzöm a kakaót. Hagyom kihűlni. A vajat habosra kavarom a porcukorral. Egyenként belekavarom a tojássárgákat. Végül hozzákavarom a feloldott, sűrű kakaót.

4. A krémmel bevonom a habcsókokat, majd mindeniket beleforgatom a tört, pörkölt dióba. Hűtőben tárolom. 

dscf4636 dscf4639

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!