Tétova ínyenc

Virslikoszorú leveles tésztával

dscf4663

Van olyan háztartás, ahol nem maradt meg virsli szilveszter után? Mármint, ahol eleve bele volt kalkulálva…Ahol maradt, ott érdemes leveles tésztával kombinálni. Egy kis mustárral, ketchuppal, salátával tökéletes vacsora, vendégmarasztaló, vagy urambocsá, komplett ebéd.

Tudom én, hogy nem a gasztronómia csúcsa, de ki tud mindig a csúcson lenni?!

dscf4658 dscf4659

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta

                      1/2 kg virsli

 

A lekenéshez: 1 tojássárgája + 2 ek tejföl

A tálaláshoz: mustár, ketchup, saláta

dscf4660 dscf4661

Elkészítés

1. A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyom kiengedni. Kb. 8*8 cm-es négyzetekre, majd a négyzeteket átlósan háromszög alakúra vágom.

2. A virsliket mérettől függően 2 vagy 3 darbba vágom. Vagy eleve pici koktélvirsliket használok.

3. A virsliket körbetekerem a tésztával. Egy nagyobb tepsi közepébe teszek egy kör alakú tálat. E köré rendezem a virslis tésztát úgy, hogy egyik darab belül, másik kívül legyen. A tálat a végén eltávolítom.

4. Az így kapott koszorút lekenem  a tojássárga és tejföl keverékével. 200 fokos sütőben pirosra sütöm.

5. Tálalásnál egy kis tálkában középre rakom a mustárt/ketchupot, köré rakom a salátát.

dscf4662

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!