Tétova ínyenc

Baconos csirkemáj aszalt szilvával, vörösborral

dscf4110

Azt hiszem ez az étel többszörösen is kimeríti a “comfort food” fogalmát. Ízletes, laktató, házias és azért is komfortos, mert csak bedobálok mindent egy edénybe, betolom a sütőbe és készen kiveszem.

Nálunk krumplipürével menő, de hidegen is nagyon finom, party ételként is megállja a helyét. Sőt, volt, hogy a maradékot egy kis vajjal összeturmixoltam és kitűnő pástétom lett belőle.

dscf4079 dscf4104

Hozzávalók: 6-10 db. csirkemáj

                     12-20 szelet bacon 

                     25-30 dkg aszalt szilva

                     1, 5 dl száraz vörösbor

                     babérlevél

                     6 gerezd fokhagyma

                     só, bors

dscf4105

Elkészítés

1. A csirkemájakat félbe vágom, az inaktól megszabadítom. Egyenként mindeniket baconba tekerem.

2. A baconos májakat egy tűzálló tepsibe rakom, sózom (mértékkel), borsozom. Köréje szórom az aszalt szilvát, fokhagymát, babérlevelet.

3. Meglocsolom a borral és 180 fokos sütőben szép ropogósra sütöm.

dscf4108

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!