Tétova ínyenc

Minipizzák lazaccal, avokádóval

Sohasem tudom honnan jön a legújabb inspiráció. Most például egy kedves ismerős hozott nekem Norvégiából lazacos receptes füzeteket. A fotók szemet gyönyörködtetőek, a receptek nem bonyolultak, végső esetben ott van a Google ferdítő.

Sajtkrémes, kapros szósszal, lazaccal, avokádóval, uborkával a pizza annyira távol van a paradicsomos változattól, mint Olaszország Norvégiától. Nekem mindenik változat tetszik. Így üde, könnyű, már-már tavaszt idéző.

Hozzávalók: 40 dkg fehér liszt

                     10 dkg rozsliszt

                     2, 5 kk instant élesztő

                     3 dl langyos víz

                     1 kk cukor

                     1 ek só

                     2 ek olívaolaj

                     1 kk oregánó

A tetejére: 12 dkg krémsajt

                  10 dkg reszelhető sajt

                  10 dkg mozarella

                  4-5 ek tejföl

                  kapor

                  3 gerezd fokhagyma

                  2 avokádó

                  1 lime

                  15 dkg füstölt lazac

                  10 dkg uborka

                   kevés saláta 

                  só, bors

Elkészítés

1. A langyos vízbe szórom a cukrot és az élesztőt. Langyos helyen hagyom felfutni. A kétféle lisztet elkavarom a sóval, oregánóval. Hozzáadom a felfutott élesztőt, olívaolajat. Kb. 10 perc alatt ruganyos tésztává dagasztom. Meleg helyen, egy óra alatt duplájára kelesztem.

2. A sütőt előmelegítem 220 fokra. A tésztát 12 darabra osztom. Mindenik darabot kisebb kör alakúra nyújtom. Sütőpapíros tepsire teszem.

3. A sajtot lereszelem. A mozarellát felszeletelem.A krémsajtot a tejföllel, 3 ek reszelt sajttal, sóval, fokhagymával, kaporral elkavarom. 

4. Mindenik pizzácskára egy evőkanálnyit teszek a keverékből. Ráhelyezek egy szelet mozarellát és megszórom reszelt sajttal. Forró sütőben megsütöm.

5. Az avokádót és az uborkát felszeletelem. AZ avokádót azonnal meglocsolom a lime levével.A lazacot falatnyi darabokra tépkedem.

6. A kisült pizzácskákat megpakolom avokádóval, lazaccal, uborkával.Megszórom sóval, borssal. kevés citromlét csöpögtetek a lazacra és tálalom.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tétova ínyenc says:

    Köszönöm, Edit! Igen, pontosan így vagyok én is vele! Szeretem a dédelgetett ötleteket is megvalósítani, ahogy a hirtelen ötlettől vezérelteket és a “szükség- megoldásokat” is.:)

  2. Sütő Edith says:

    Nagyon ínycsiklandóak! Nagyon ízlene nekem is ez a változat (is). 🙂
    Ami pedig az inspirációt illeti, valóban, annyira változó, honnan jön… Néha hetekig készülünk valamire, goldolkodunk, hogyan és milyen legyen, dédelgetjük így is, úgy is, máskor meg hirtelen ötlettől vezérelve születik vaéami, megint máskor pedig a szükség “visz rá” bizonyos dolgokra. A lényeg, hogy bármilyen módon, de finom legyen a végeredmény. 🙂 Szép vasárnapot!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!