Tétova ínyenc

Vörös forró csoki

A házasság hete is megérdemel annyi romantikát, mint a Valentin-nap. Én most az ajándékba kapott vörös rózsákhoz találtam ki ezt a- tulajdonképpen vegán- forró csokit. Lehet elsőre kicsit meghökkentő, hogy céklát is tartalmaz, de ígérem, az ízén nem érződik, és ezt nem csak én állítom, hanem a családtagjaim is. De ennél jobb természetes, vörös ételfestéket nem ismerek, így nem tudtam ellenállni a vörös csábításának.

Így, tavasz közeledtével én már nem vágyom a sűrű, émelyítő forró csokira, ez a könnyed változat pont megteszi. 

Hozzávalók: egy fél fej cékla

                     5 dkg szárított vörös áfonya

                     3 dl mandulatej

                     1 dl víz

                     2 ek kakaó

                     eritrit

Elkészítés

1. A céklát apró kockákra vágom és puhára főzöm. Ha kész,hozáadom a kakaót és beleteszem a vörös áfonyát.Hagyom kb. fél óráig, hogy megpuhuljon.

2. Az egészet átöntöm a turmixgépbe, hozzáöntöm a tejet, a vizet és ízlés szerint az eritritet.

3. Összeturmixolom, majd leszűröm és újramelegítem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!