Tétova ínyenc

Kurkumás csicseriborsó leves csirkemellel

A kora tavaszi melegek után különösen rosszul esik a hideg. Ilyen napokon újra melengető, tartalmas, pikáns ételekre vágyom. Ez a leves minden ilyen kritériumnak megfelel, azonban külön előnye, hogy gyorsabban elkészül, mint az ilyen típusú levesek általában. Mert-bár egyáltalán nem vagyok konzervpárti- a csicseriborsó konzerv jó. Persze lehet szárított csicseriből is főzni ezt a levest, de zsúfolt hétköznapokon én a praktikumra szavazok.

Még valami. Tudom, hogy ehhez a leveshez leginkább a korianderzöld találna. De nem szeretjük. Ezért én petrezselyemzöldet használtam. És felőlem mindenki olyan fűszert használ, amilyent szeret. Akár illik, akár nem. 

Hozzávalók: 1 hagyma

                      kevés olaj

                     2 gerezd fokhagyma

                     1 csirkemell (csont és bőr nélkül)

                     só

                     kb. 2 cm gyömbér

                     3 sárgarépa

                     1 csicseriborsó konzerv

                     0,5 dl tejszín

                     2 ek rizsliszt

                     csípős paprika/chili

                     petrezselyemzöld/korianderzöld

                     fél citrom leve

                     1 tk kurkuma

Elkészítés

1. Az olajon a hagymát megdinsztelem. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért és a kockára vágott csirkemellet. Beleteszem a szeletekre vágott sárgarépát, megsózom. Felöntöm vízzel és készre főzöm.

2. Beleteszem a csicseriborsó konzervet. A rizslisztet a tejszínnel elkavarom. Kevés levest adok hozzá és visszaöntöm a fazékba. 2-3 percig forralom.

3. A kész levest csípős paprikával, kurkumával és petrezselyemzölddel ízesítem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!