Tétova ínyenc

Aszalt szilvás nyúlcombok medvehagymás hercegnő burgonyával

A tél és a tavasz találkozása: különleges fogás, amely kevés fáradsággal készül. Az aszalt szilvás nyúl elősütés után a sütőben végzi, így túl sok dolgunk nincs vele. 

A hercegnő burgonya pedig tulajdonképpen egy ízesített krumplipüré, ami szintén a sütőben nyeri el végső formáját. Ha jól időzítjük, egyszerre készül el a hús és a köret. Szerintem ünnepnapokra pont ilyen ételek kellenek!

Hozzávalók

Az aszalt szilvás nyúlhoz: 4 nyúlcomb

                                               só, bors

                                              4 ek zsír

                                              1/2 kg aszalt szilva

                                              2 dl vörösbor

                                              6 gerezd fokhagyma

                                              1 hagyma

                                               3 ág rozmaring

                                                5 babérlevél

A medvehagymás hercegnő burgonyához: 70 dkg krumpli

                                                                              5 dkg vaj

                                                                              2 tojás sárgája

                                                                               késhegynyi szerecsendió

                                                                               1 kötés medvehagyma (szezonon kívül eltett is jó)

Elkészítés

  1. A húsokat sózom, borsozom és forró zsiradékon minden oldalról átsütöm. Megpucolom a hagymát és a fokhagymát.
  2. A húsokat a zsiradékkal együtt átköltöztetem egy tepsibe. Köréje szórom az aszalt szilvát, fokhagyma gerezdeket és a négybe vágott hagymát. Beleteszem a fűszernövényeket és rálocsolom a bort.
  3. Lefedem és 160 fokos sütőben puhára sütöm. Ez függ a combok nagyságától és az állat életkorától.
  4. Közben megpucolom és sós vízben megfőzöm a krumplit. Összetöröm, mintha pürét készítenék. Hozzáadom a vajat, a tojások sárgáját, a szerecsendiót és az apróra vágott medvehagymát.
  5. Az ízes krumplipürét habzsákba töltöm és sütőpapíros tepsire rózsákat nyomok belőle.
  6. A sütő hőfokát 180-ra emelem és légkeverésre kapcsolok. A húsról Leveszem a fedőt és mindkét oldalát pirosra sütöm. Közben a hercegnő burgonya is elkészül.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!