Tétova ínyenc

Répatorta rolád citromfüves krémmel

Hatalmas bokor citromfüvet kaptam pár napja öcsémtől és nagyon mocorgott bennem, hogy kezdjek vele valamit. A répás sütemények nem nagyon népszerűek nálunk, szerintem van tíz éve, hogy nem is készítettem, mert minek, kinek? Pedig én szeretem és arra gondoltam, eljött az idő, hogy újra próbálkozzak. Ha a család nem, majd megeszik a vendégek.

Hamar összeállt a kép: legyen akkor a répatorta rolád formában és a krémhez teszek friss citromfüvet. Az eredmény egy üde, friss ízű, tavaszi desszert.

Ezzel kívánok áldott húsvétot minden kedves olvasómnak! 

Hozzávalók

A roládhoz: 20 dkg liszt

                      mogyorónyi friss gyömbér

                     1 1/2 tk fahéj

                     késhegynyi szerecsendió

                     1/2 tk szegfűszeg

                     1 tk sütőpor

                     4 tojás

                     20 dkg sárgarépa

                     2 ek olaj

                     10 dkg nádcukor

                     3 dkg vaníliás cukor

 

A krémhez: 35 dkg mascarpone

                      15 dkg Philadelphia krémsajt

                      10 dkg porcukor

                      1 vaníliarúd

                      fél csokor citromfű

A tetejére: porcukor

                   citromfű bóbiták

Elkészítés

  1. A sárgarépát lereszelem. A lisztet elkavarom a sütőporral és a fűszerekkel. A sütőt bekapcsolom 200 fokra.
  2. A tojásokat elkavarom a cukorral és vaníliás cukorral. Hozzáadom a reszelt sárgarépát, az olajat, majd a fűszeres lisztet. Jól elkavarom.
  3. Egy kb. 30*40 cm-es tepsibe sütőpapírt teszek. Belesimítom a répás elegyet és kb. 15 perc alatt megsütöm.
  4. Még forrón (sütőkesztyűvel!) papírostól felcsavarom és úgy hagyom kihűlni.
  5. Közben elkészítem a krémet: a mascarponét a sajtkrémmel és a cukorral habosra kavarom. A citromfű levélkéit lecsipkedem és apróra vágva belerakom a krémbe. 
  6. A kihűlt roládot óvatosan szétnyitom, a krémet elkenem az egész felületén, majd visszacsavarom. Egy órára hűtőbe teszem.
  7. Tálalás előtt a tetejét megszórom porcukorral és citromfű bóbitákkal díszítem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!