Tétova ínyenc

Ricottás-csokis pite mangóval-sütés nélkül

Az új piteformámat akartam felavatni, de sem időm, sem kedvem nem volt sütögetni. Ilyenkor jól jön a kekszalapú pite, amit csak hűteni kell.

De én a krémmel sem akartam most sokat bíbelődni. Eszembe jutott, hogy a cannolo tölteléke, amely ricottából és csokiból áll, milyen jól talál a kakaós alaphoz. És milyen régen nem ettem! Itt az ideje!

A mangó is ötletszerűen került a pite tetejére. Ha most készíteném, epret tennék rá. 

Ennyi az egész. Szerintem gyerekjáték! 

Hozzávalók

Az alaphoz: 30 dkg kakós keksz

                       10 dkg vaj

A krémhez: 75 dkg ricotta

                      10 dkg porcukor

                      10 dkg csokoládé

A tetejére: 1/2 mangó

Elkészítés

  1. A kekszet kése aprítóba teszem és ledarálom. A vajat megolvasztom és a kekszmorzsához kavarom. Egy piteformába lapogatom úgy, hogy pereme is legyen. Egy órára hűtőbe teszem. 
  2. A csokoládét apróra vágom. A ricottát elkavarom a porcukorral. A végén a csokit is hozzáadom.
  3. Ha a pite alap megdermedt, belesimítom a krémet. 
  4. A mangót vékony szeletekre vágom és a pitét feldíszítem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!