Tétova ínyenc

Medvehagymás palacsinta gombás töltelékkel

Nálunk még van friss medvehagyma, de ehhez az ételhez az olajban eltett is jó. Az apróra vágott medvehagymától intenzív színű és ízű lesz a palacsintánk. 

Gombás tölteléket álmodtam mellé, nagyon illik hozzá. Még jobban illene az erdei gomba, de nekem most nem volt, így bolti csiperkét használtam és szárított gomba porral erősítettem a fűszeres jelleget.

Finom, laktató, akár főételnek is elmegy!

Hozzávalók

12-14 db.  palacsintához: 30 dkg liszt

                                              1 tojás

                                              2,5 dl tej

                                               2, 5 dl ásványvíz

                                               1 nagy csokor medvehagyma

                                               4-5 ek olaj

                                               1 kk só

A sütéshez: 2-3 ek olaj (csak ha szükséges)

 

A töltelékhez: 70 dkg csiperke gomba

                          kevés olaj

                           1 közepes fej hagyma

                          só

                          fehérbors

                         4 ek szárított gomba por

                          5 szál petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. A medvehagymát az olajjal késes aprítóba teszem és egyneművé kavarom.
  2. A tojást a tejjel, liszttel, sóval, ásványvízzel jól elkavarom. A kétféle folyadékot fokozatosan adom a tésztához. A végén belekavarom a medvehagyma pesto-t. Kb. fél órát állni hagyom.
  3. Közben elkészítem a tölteléket: a hagymát és a és a gombát megpucolom. A hagymát apró kockákra, a gombát szeletekre vágom.
  4. Az olajon megdinsztelem a hagymát. Ráteszem a gombát, sózom, borsozom. Rászórom a gombaport és kavargatva megpárolom. A végén apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítem.
  5. Közepesen forró palacsintasütőben, a szokásos módon megsütöm a palacsintákat. A sütőt időnként, ha szükséges, kiolajozom.
  6. A kész palacsintákat a gombás raguval töltöm meg.

Tipp 1: Szárított gomba port bármilyen szárított gombából készíthetünk késes aprító vagy kávédaráló segítségével.

Tipp 2: Fontos, hogy közepes lángon süljenek a palacsinták, különben nem zöldek, hanem barnák lesznek. Úgy is ehetőek, csak nem olyan szépek!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!