Tétova ínyenc

Lazac csicsókapürével

A szegények krumplijából mára a csúcséttermek divatos alapanyagává nőtte ki magát a csicsóka. Ez az igénytelen növény rengeteg becses tulajdonsággal bír: vitaminok, nyomelemek tömkelegét tartalmazza. Rosttartalma jóval magasabb a krumpliénál, ráadásul az íze is jellegzetesebb, tényleg nem értem miért  a krumpli vetette meg ennyire a lábát mifelénk.

Csicsókából bármi készíthető, ami krumpliból, sőt, még annál is több, hiszen nyersen is fogyasztható. 

Érdemes felfedezni, immunrendszerünk, egészségünk őre lehet.

Hozzávalók: 4 szelet lazac

                       só, bors

                        kevés olaj

                        4 gerezd fokhagyma

                       citrom

                        1 kg csicsóka

                        3 dkg vaj

                        1 dl tejszín

                        szumák

Tálaláshoz: rukkola, retek, citrom, metélőhagyma, 

Elkészítés

  1. A lazacot sózom, borsozom. Kevés olajat locsolok egy sütőedénybe. Beleteszem a halszeleteket, melléjük dobom a fokhagyma gerezdeket. 180 fokos sütőben megsütöm.
  2. A csicsókát meghámozom (ez a munkásabb rész, mivel göcsörtös nagyon). Sós vízben főni teszem. Rövid idő alatt elkészül.
  3. A puhára főtt csicsókát leszűröm, összetöröm. Vajjal elkavarom és tejszínnel krémesítem.
  4. A lazacot megszórom metélőhagymával, a csicsókát szumákkal. Rukkolával, retekkel, citrom szeletekkel tálalom. tálalom. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!