Tétova ínyenc

Epres rólók-réteslapból

Réteslapból nem csak rétest lehet készíteni. Legújabb kattanásom a róló sütés, ami ugyan kissé pepecselős, de semmiképp sem bonyolult. Anyák napjára némi apai segítséggel akár nagyobb gyerekek is elkészíthetik: a készen kapható réteslapokat csak  méretre vágni, kenegetni, csőre csavarni és sütni kell. 

Egy csomag réteslapból kb. 36-40 róló is lesz, a kisült rólók zárt dobozban hetekig vígan elállnak. Mindig csak annyit töltsünk meg, amennyi pár órán belül elfogy. 

 Különleges a roppanós héj-krémes belső kombináció, eperrel dúsítva pedig igazán üde desszertet kapunk. Amit a fizika versenyről fáradtan hazaérő fiam így nyugtázott: „De menő” !

Rögvest anyáknapjafílingem lett tőle.

Hozzávalók: egy csomag réteslap

                       10 dkg vaj

                       2 dl tejszín

                       20 dkg fehér csokoládé

                       25 dkg mascarpone

                       50 dkg eper

                       vaníliás porcukor

Elkészítés

  1. A réteslapot 10*10 cm-es négyzetekre vágom. A vajat megolvasztom. egy rólóhoz 3 drb. rétesnégyzetet használok úgy, hogy minden réteget lekenek vajjal. A 3 rétegű tésztát a fém róló formára tekerem és sütőlapra helyezem úgy, hogy az illesztés alul legyen.
  2. A rétesrólókat 200 fokos sütőben 15 perc alatt ropogósra sütöm. Ha kihűltek, óvatosan leveszem a formáról és töltésig zárt dobozban, hűvös helyen tárolom.
  3. FONTOS! Mivel a vékony réteslapok könnyen kiszáradnak, amivel éppen nem dolgozom, azt mindig visszacsomagolom.
  4. A krémhez a tejszínt felforrósítom (ne forrjon), a fehér csokit beletördelem és elkavarom. Ha kihűlt, hűtőbe rakom. Az epret megmosom, apróra vágom.
  5. A hideg krémet elektromos habverővel habbá verem. A mascarponét krémesre kavarom és az eper felével a habhoz adom.
  6. A rólókat a krémmel megtöltöm úgy, hogy még eper darabokat is dugdosok beléjük.
  7. A végén porcukorral megszórva tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!