Tétova ínyenc

Grízpuding eperrel, rebarbarával

Tartalmas leves és főétel utáni desszerten törtem a fejem. Nyilván valami könnyűt szerettem volna készíteni. És nyilván epreset, mi mást, májusban! 

Vendégeket vártam, csak reméltem, hogy nem nézik nagyon gagyinak a házi grízpudingomat. Nem nézték. Nagyon is ízlett nekik, annyira, hogy az már gyanús volt. 

Mindenesetre megint született egy bizonyíték arra, hogy ami finom, az nem feltétlenül bonyolult.

Hozzávalók (6 adaghoz)

A grízpudinghoz: 7 dkg gríz

                                1 vaníliarúd

                                1/2 l tej

                                4 ek cukor

                                3 tojás

                               2 dl tejszín

A rebarbarás-epres rétegekhez: 50 dkg eper

                                                          25 dkg rebarbara

                                                          4 ek cukor

Elkészítés

  1. A vaníliarudat felhasítom, a magokat kikaparom és a tejbe teszem a héjjal együtt. A tejet felforralom, majd lehűtöm. A vanília héjat kidobom.
  2. A vaníliás tejbe szórom a grízt és tűzre teszem az edényt. Egy habverővel addig kavargatom, míg besűrűsödik. Belekavarom a cukrot. Közvetlenül a tejbegrízre egy fóliát nyomok és hagyom az egészet kihűlni.
  3. A rebarbarát megpucolom, feldarabolom és a cukorral felforralom. Az eper felét villával összetöröm és a rebarbarához adom. A másik felét darabolom (néhány szép szemet meghagyok a tetejére) és szintén a rebarbarás kompóthoz kavarom.
  4. A lehűlt grízpudinghoz kavarom a tojások sárgáját. A tojásfehérjét és a tejszínt külön-külön habbá verem és a grízpudinghoz adom.
  5. A grízpudingot és az epres szószt felváltva poharakba rétegezem. A tetejét félbe vágott eper szemekkel, ehető virágokkal díszítem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!