Tétova ínyenc

Spárgakrémleves kucsmagombával

A múltkori gombászás és töltött kucsmagomba készítés után maradt néhány zsenge, töltésre még alkalmatlan gombapéldány. Ezek kiválóan alkalmasak voltak egy amúgy is elegáns spárgakrémleves feltuningolására.

– Wow! Nagyon tuti! – reagálta le a látványt az egyik gyermekem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy így folytatta: De meg nem enném!

Mármint a gombát. Mert a spárgát már elviseli valahogy.

Mindenesetre én ha vendéglős lennék, tavasszal, néhány napra feltenném az étlapra. 

Hozzávalók: 1 kötés fehér spárga

                           2 nagy krumpli

                           1, 5 dl tejszín

                           só

                           fehérbors

                           fél citrom leve

                           3 dkg vaj

                           12 drb. kis kucsmagomba

Elkészítés

  1. A spárgát és a krumplit meghámozom, feldarabolom. Sós vízben felteszem főni. A megfőtt spárgacsúcsokat kihalászom, félreteszem.
  2. A spárgát és a krumplit turmixolom. Kipótolom vízzel, majd átszűröm. Hozzáadom a tejszínt, fehérborsot. Felforralom és a végén hozzáadom a citromlevet.
  3. A kucsmagombákat átvizsgálom, megtisztítom. Vajon megpárolom a gombát. Sózom, borsozom, majd hozzáadom a spárgacsúcsokat is.
  4. A kucsmagombákat a spárgacsúcsokkal felváltva nyársra szúrom. A levest a nyársakkal tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!