Tétova ínyenc

Mandulabundás csirkemell eper salsával, quinoával

Lehetne ezen a tálon „csirkebécsi” rizzsel (krumplipürével) és uborkasalátával. Az elv ugyanaz, mégis mekkora a különbség! Az előbbivel sincs semmi bajom, csak ne kelljen hetente ennem. 

Összességében  egészségesebb ez a változat. Ugyanakkor sokkal izgalmasabb is, és ez nálam nem utolsó szempont. 

Az eper salsát külön is bemutattam. Íme itt a teljes kép, hogyan fogyasztottuk.

Ha pedig valakinek túl sok ennyi változtatás egyszerre, próbálja ki egyenként. 

A recept megjelent az Erdélyi Konyha májusi számában.

Hozzávalók: 50 dkg csirkemell (csont és bőr nélkül),

 

                        10 dkg darált mandula

                        5 dkg mandula lapocska

                        só, bors

                        4-5 evőkanál rizsliszt

                        2 tojás

                        a sütéshez olaj

Az eper salsához: 1/2 kg eper, 2 szál zöldhagyma, 1 chili (csípős paprika), petrezselyemzöld (korianderzöld), 1 lime,só

A quinoához: 15 dkg quinoa, 2 evőkanál olaj, só

Elkészítés

 

  1. A csirkemellet felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk borsozzuk. Három edényt készítünk elő a panírozáshoz: az egyikbe a rizslisztet tesszük, a másikba a darált mandulát összekavarjuk a mandulalapocskákkal.
  2. Egy mélyebb tálkában felverjük a tojásokat. A hússzeleteket először rizslisztbe, majd tojásba és a mandulába forgatjuk. Forró olajban kisütjük.

      3. A  quinoát olajon kissé megfuttatjuk. Megsózzuk és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük.

      4. Az eper salsához az epret megtisztítjuk, apróra vágjuk. Karikákra vágjuk az újhagymát és a csípős paprikát. A               zöldpetrezselymet felaprítjuk. A hozzávalókat egy salátás tálban összekavarjuk, a lime levével meglocsoljuk,                   picit megsózzuk .

     5. A mandulabundás húst a quinoával és az eper salsával tálaljuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!