Tétova ínyenc

Mandulás minipalacsinták mandulakrémmel (gluténmentes)

Szívesen kísérletezem a konyhában. Nagyon szeretem az olyan megoldásokat, amelyek nem csak egészségesek, de finomak is.

Ez a palacsinta ilyen, de ez nem is csoda! Triplán mandulás, csakis finom lehet!

Állagra picit törékenyebb a hagyományos palacsintánál, ezért kisebb méretűeket sütöttem és a krémmel rétegeztem. 

Mivel szerettem volna, ha szabályos formájúak a minipalacsintáim, így fém korongokat raktam a palacsinta sütőbe. Ez egyáltalán nem fontos és csupán esztétikai jelentősége van.

Nálunk vasárnap reggelire készült, de desszertnek is tökéletes. 

Hozzávalók

A palacsintához: 10 dkg mandulaliszt

                               12, 5 dkg sajtkrém

                               5 tojás

                               1 dl tej

                                1 ek cukor

                                késhegynyi sütőpor

                                3 ek olaj

+ kevés olaj a sütéshez (ha szükséges)

A krémhez: 15 dkg mandulaliszt

                      1 dl tej

                      10 dkg mascarpone

                       3 ek vaníliás cukor

Tálaláshoz: 2-3 ek mandulalapka

Elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit kézi robotgéppel egyneművé kavarom. A mandulalapkákat száraz serpenyőben kissé megpirítom.
  2. A krémhez a tejet felforrósítom és a mandulalisztre öntöm. Jól elkavarom. Ha kihűlt, a vaníliás cukrot és a mascarponét hozzákavarom.
  3. A palacsintasütőt kiolajozom. 4 fém (szilikon) korongot elhelyezek benne. Ebbe öntöm a palacsinta tésztát. Közepes lángon megsütöm a palacsinták egyik felét, majd leveszem a korongot és a másik oldalát is aranybarnára sütöm.
  4. Ezt addig ismétlem, amíg az összes palacsintácska elkészül. 
  5. A palacsintákat hagyom kissé kihűlni, majd négyenként rétegezem a krémmel. Mandulalapkákkal megszórva tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!