Tétova ínyenc

Vaníliás joghurtfagyi sült eperrel

Én nem vagyok nagy fagyi rajongó, sokszor inkább a társaság kedvéért fagyizok. Nem is nagyon szeretem a jéghideg dolgokat, de leginkább a fagyi ízével van bajom. Szerintem nagyon ritka kivétel a jó fagyi…

Itthon mégis minden nyáron belelendülök a fagylaltkészítésbe. Most ez a hófehér joghurtfagyi a kedvencem, amelyhez sült epret készítek. Ez utóbbit esszük hidegen és melegen egyaránt. A joghurt friss íze és a sütőben karamellizálódott, édes, ragacsos eper nagyon talál egymással. 

A joghurtfagyi különben is olyan alap, mint a vaníliás társa. Érdemes állandóan tartani a fagyasztóban: pitékhez, morzsasütikhez, vagy csak gyümölcsökkel fogyasztva is kiváló.

Hozzávalók

A joghurtfagyihoz: 4 dl görög joghurt

                                   4 ek vaníliás porcukor

                                    1 vaníliarúd

A sült eperhez: 1/2 kg eper

                            3-4 ek vaníliás porcukor

Elkészítés

  1. A vaníliarúd belsejét a cukorral együtt a joghurthoz kavarom. A fagyi alapot műanyag dobozba kanalazom és fagyasztóba teszem. Félóránként átkavarom, hogy a jegesedést elkerüljem.
  2. Az epret megpucolom, a nagyobb példányokat darabolom. Tűzálló tálba teszem, rászórom a cukrot, beleteszem a megmaradt vanília héját. Sütőben addig sütöm, míg a leve elpárolog és sűrű, sötétpiros lesz. 
  3. A fagyit a sült eperrel tálalom. Utóbbi lehet forró, vagy hideg.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!