Tétova ínyenc

Pikáns marhahús fasírt sajttal töltve

Darált marhahúsból nem csak hamburgert készíthetünk. Ez a pikáns változat zöld csípős paprikával és kakukkfűvel készült. A belsejében gouda sajt olvad krémesre sütés közben. Melléje csak egy egyszerű zöld salátát készítettem. Van, amikor nem kell túltolni a köretet.

Szabadban, grillen is elkészíthető!

Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús

                        só, bors

                        1 tojás

                        1 hosszú, zöld, csípős paprika (chili)

                         friss kakukkfű

                         3 gerezd fokhagyma

                         2 szál újhagyma

                        10 dkg gouda sajt

A sütéshez: olaj

A salátához: egy zacskó vegyes, zöld saláta

                       1/2 kígyóuborka

                        2 szál újhagyma

                        1/2 citrom leve

                        1-2 ek olívaolaj

                         só

Elkészítés

  1. A fasírthoz a hagymát és a fokhagymát megpucolom. Apróra vágom a csípős paprikával és a kakukkfűvel együtt. A darált húshoz kavarom a tojást és a többi hozzávalót.  
  2. Az ízes húsból pogácsákat formázok. A sajtot kockára vágom és minden pogácsa közepébe teszek egyet.
  3. Forró olajban a fasírtok mindkét oldalát megsütöm.
  4. A vegyes salátához adom a kockára vágott uborkát és a karikára vágott újhagymát. Sózom, olívaolajjal és citromlével meglocsolom.
  5. A fasírtokat a salátával tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!