Tétova ínyenc

Cseresznyés morzsapite

Ez a morzsapite az abszolút kedvencem lett ebben a szezonban. A tönkölybúza lisztnek köszönhetően igazi régimódi íze, rusztikus hangulata van. Hamar elfogyott, felvágva már le sem tudtam fotózni.

Melegen kissé morzsálódós, híven a nevéhez. S mi nem vártuk meg, hogy kihűljön! Akinek így kevés, tálaljon hozzá vanília (vagy más) fagyit.

Mindenesetre az eperszezont ezennel lezárom, itt a cseresznye! Felkészül: a meggy! És a többi, és a többi…

Hozzávalók: 10 dkg liszt

                            12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt

                            1 tk sütőpor

                            csipetnyi só

                            14 dkg vaj

                            1 tojás

                            1 kk fahéj

A töltelékhez: 50 dkg cseresznye

                          3 ek vaníliás cukor

                          2 ek keményítő

Elkészítés

  1. A pite hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrom. Elosztom 3/4-1/4 arányban. A nagyobbik részt kézzel belelapogatom egy kivajazott piteformába. Hűtőbe teszem a megmaradt tésztával együtt.
  2. A cseresznyét kimagozom.A vaníliás cukorral és a keményítővel elkavarom.
  3. A pitén elosztom a cseresznyés keveréket. Rámorzsolom a maradék tésztát.
  4. 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!