Tétova ínyenc

Ázsiai stílusú marhacsíkok cukorborsóval, hajdinával

Szinte egy évet vártam arra, hogy ezt az ételt elkészíthessem. A borsó miatt, természetesen. Nálunk nincs hagyománya a cukorborsó fogyasztásának, így ki kellett várnom, míg a szüleim kertjében pont a megfelelő méretűre nőttek a borsóhüvelyek. Hetente többször ellenőriztem, aztán szüreteltem.

Végre elővehettem a wokomat, amit méltatlanul ritkán használok. Nagyon egyszerű módon készítettem,nem toltam túl az ázsiai vonalat, és örömömre, mindenki szerette. A kevéske maradék a délután folyamán szőrén-szálán eltűnt a wokból…

Rizs helyett hajdinát főztem hozzá, még egészségesebbé téve ezt az amúgy is egészséges ételt.

Hozzávalók: 40 dkg marhahús (steak hús)

                        25-30 dkg cukorborsó

                        diónyi gyömbér

                        3 ek szójaszósz

                        4 gerezd fokhagyma

                        3 újhagyma

                        só, bors

                        olaj

A körethez: 20 dkg hajdina

                      só

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágom. A fokhagymát megpucolom, pépesre töröm. A gyömbért meghámozom és lereszelem. A szójaszószba belekavarom a gyömbért, a fokhagymát, sót, borsot. Beleforgatom a húsokat és hagyom pár óráig pácolódni.
  2. A borsóhüvelyeket megmosom, pár perc alatt roppanósra főzöm. A hagymát megpucolom, rézsútos csíkokra vágom.
  3. A hajdinát kétszeres mennyiségű, sós vízben megfőzöm.
  4. A wokban kevés olajat forrósítok, beledobom a húscsíkokat és minden oldalukat pirosra sütöm. Hozzákavarom a hagymát, hagyom együtt pirulni, majd a végén a borsót is hozzákavarom. Sóval, borssal ízesítem.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!