Tétova ínyenc

Túrós kölestorta bogyós gyümölcsökkel

Az ötletet ehhez a tortához a 2011-es országtorta, a Kecskeméti barackos kölestorta adta. De csak az ötletet. Mert én egy sokkal egyszerűbb irányt választottam. Inkább a köleskoch-hoz lett hasonlatos az én tortám, csak ezúttal tehéntúrót tettem bele, és a tojások habját nem vertem fel. Szépen szeletelhető így, nem morzsálódós.

Aki “mentesebben ” szeretné fogyasztani, az a cukrot lecserélheti valamilyen alternatív édesítőszerre, a tejet és a túrót pedig laktózmentes változatra.

Sok-sok bogyós gyümölcs dukál hozzá!

Hozzávalók: 15 dkg köles

                            6 dl tej

                           1 vaníliarúd

                           1 citrom reszelt héja

                           3 tojás

                           20 dkg tehéntúró

                           4 ek cukor

A tálaláshoz: 25 dkg vegyes, bogyós gyümölcs

                         ehető virágok (opcionális)

Elkészítés

  1. A vaníliarudat felhasítom, a pici magvakat a tejbe kaparom. Beleteszem a héjat is. A kölest a tejben puhára főzöm. A vanília héját kidobom és hagyom kihűlni.
  2. A köleshez kavarom egyenként a tojásokat, a túrót, cukrot és a citromhéjat.
  3. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelek, a köleses torta alapot beleöntöm  és 180 fokos sütőben megsütöm. Akkor van kész, amikor elválik a forma szélétől.
  4. A kölestortát bogyós gyümölcsökkel és ehető virágokkal tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!