Tétova ínyenc

Perzsa joghurtleves

Kánikulában nem kívánjuk a forró leveseket, folyadékra mégis fokozottabban szükségünk van. A jéghideg levesek felfrissítenek, pótolják a melegben elveszített folyadékot és tele vannak vitaminnal. Szinte minden népnek vannak hideg levesei, felénk a gyümölcslevesek a legnépszerűbbek. De érdemes megismerni más népek nyári, hűsítő leveseit is. Olyan ízkombinációkkal találkozhatunk így, amelyek talán eszünkbe se jutnának.

Ez a perzsa étel gyönyörűséges, egészséges, ráadásul főzni sem kell. A rózsaszirmokat a szentábrahámi gyógynövényes kertben vettem, Székely szerelem tea néven kapható.

Az étel fotója pedig az Erdélyi Konyha magazin júliusi címlapképe. 

Hozzávalók: 1/2 l görög joghurt,

                           2-3 dl jeges víz

                           só, bors

                           5 dkg darált mandula/dió

                           5 dkg mazsola

                           fél kígyóuborka,

                           kapor

                           metélőhagyma

                           menta

                           maréknyi szárított rózsaszirom

                          szumák (opcionális)

Elkészítés

  1.  A rózsaszirmokat kevés vízbe beáztatjuk. Az uborkát lereszeljük. A joghurtot elkavarjuk a jeges vízzel, sóval, borssal.
  2. Beletesszük a darált mandulát és a mazsolát. Az apróra vágott fűszernövények 3/4-ét a joghurtlevesbe kavarjuk.
  3. A többi fűszert a tetejére szórjuk a kinyomkodott rózsaszirmokkal és a szumákkal együtt.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!