Tétova ínyenc

Sonkás-fetás kajszibarack falatok

Tikkasztó hőségben nem is vagyunk nagyon éhesek, általában csak néhány könnyű falatra vágyunk. Annak, aki szereti az édes, sós ízkombinációt tökéletes választás lehet ez a néhány, pillanatok alatt összedobható barackos falat.

A feta és a sonka sósságát jól ellensúlyozza az édeskés barack. Aki még édesebb ízvilágra vágyik, kevés mézet csurgasson a tetejére.

Ideális beszélgetős, kiülős nyárestékhez a barátokkal, a családdal, vagy  ha önmagunkat akarjuk kényeztetni.

A recept megjelent az Erdélyi Konyha magazin júliusi számában.

Hozzávalók: 10 drb kajszibarack

                            10 dkg feta

                            2 evőkanál tejföl

                            bors

                            néhány szál friss kakukkfű

                           4 szelet fekete erdei sonka

Elkészítés

  1. A fetát villával összetörjük, borssal megszórjuk és a tejföllel krémesre keverjük. 
  2. A barackokat félbevágjuk. Egy-egy púpozott kávéskanálnyi fetakrémet teszünk minden fél barackba.
  3. A krém  tetejére egy kis darab sonkát helyezünk és friss kakukkfűvel díszítjük.

Tipp: könnyű előétel, nyáresti kerti partikra is ajánlott.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!