Tétova ínyenc

Mediterrán aranydurbincs

Mostanában gyakran eszünk aranydurbincsot. Omlós, fehér húsú hal, kevés szálkával, így könnyű volt megszeretni.

Legtöbbször sütőben készítem, így alig van teendő vele. Az oregánó-paradicsom-citrom trió biztosítja a mediterrán hangulatot. 

Könnyű, nyári salátával az igazi!

Hozzávalók: 2-4 aranydurbincs (mérettől függően)

                            só, bors

                            olívaolaj

                            2 citrom

                            1 fürt közepes méretű paradicsom

                            friss oregánó

                            4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A halakat megmosom, megszárítom. Mindkét oldalukon néhány vágást ejtek. Kívül, belül sózom, borsozom.
  2. A citromot vékonyan felszeletelem. Teszek belőle a vágásokba és a hal belsejébe is. A belsejébe kerül még fokhagyma és oregánó ágacska.
  3. Egy tűzálló tálba olívaolajat öntök. Belehelyezem a halakat. Közé rakom a fürtös paradicsomot, oregánót.
  4. 180 fokos sütőben ropogósra sütöm.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!