Tétova ínyenc

Jéghideg, mentás sárgadinnye leves

Levesnek talán kis túlzással nevezhető, hiszen főzés nélkül készül. Ha pohárba tölteném smoothie lenne. De a gazpacho is nyers, mégis a leves kategóriához tartozik, úgyhogy talán belefér.

Ideális nyári frissítő, amit néhány perc alatt elkészíthetünk. Sáfrányt, mentát és citromlevet adtam hozzá. A menta felturbózza a hűsítő hatást. A sáfránynak inkább a színezésben van szerepe, én azonban túl hamar fotóztam…

Néhány napig kettesben voltunk itthon a lányommal. Nem toltuk túl a főzést, ilyen hideg levesekkel elvoltunk. Jót nevettünk, mikor hazaértek a fiúk és megkérdeztem, mit főzzek?

– Valami hideg gyümölcs smoothie elég lesz-szerénykedtek.

Szeretlek, Nyár!

Hozzávalók: egy fél sárgadinnye

                            1 citrom

                             1-2 ek méz

                             csipetnyi sáfrány

                             4 szál friss menta

                             4 dl víz

Elkészítés

  1. A dinnyét meghámozom, magjait eltávolítom. 4 hajszálvékony szeletet félreteszek a tálaláshoz, a többit kockára vágom.
  2. A citrom levét kifacsarom. Minden hozzávalót turmixgépbe teszek, krémesre turmixolom.
  3. Kb. egy órára hűtőbe teszem. A félretett dinnye szelettel tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!