Tétova ínyenc

Sütőben sült, parmezános cukkinikorongok aioli-val

Úgy tűnik ezen a nyáron nem fogyok ki a cukkinis és a barackos receptekből. De egyáltalán nem bánom! Mivel változatosan készítem, így nem unjuk meg. És érdekes módon ilyen formában még az is megette a cukkinit, aki egyébként nem szereti. Sőt, a parmezánt sem szereti.

Ilyen módon iszonyatos mennyiségű cukkinit el lehet használni. Filmnézéshez, meccsnézéshez is tökéletes, csak szalvétákat és szomjoltó italokat készítsünk be mellé.

Hozzávalók: 3-4 karcsú cukkini

                            só, bors

                            2 tojás

                            5 dkg parmezán

                            5 dkg nagy szemű zsemlemorzsa

                            3-4 szál friss zsálya

                            kevés olívaolaj a sütéshez

Az aioli-hoz: 1 tojás sárgája

                        1 ek citromlé

                        1,5 dl olívaolaj

                        só, bors

                        5 gerezd fokhagyma

Elkészítés

  1. A parmezánt lereszelem és a zsemlemorzsával összekeverem. A zsályát apróra vágom és a parmezános morzsával elvegyítem.
  2. A cukkinit kb. fél cm-es korongokra vágom, sózom, borsozom. A tojásokat felverem, sózom, borsozom.
  3. A cukkini korongokat előbb a felvert tojásba, majd a zsályás morzsába forgatom. Sütőpapíros tepsire rakom, amelyet előzőleg átkentem olajjal. A korongok tetejére is olajat spriccelek.
  4. A cukkini korongokat 200 fokos sütőben aranybarnára sütöm.
  5. Az aioli-hoz a tojássárgáját elkavarom a citromlével, majd cseppenként hozzáadom az olajat. Sózom, borsozom és áttört fokhagymával ízesítem.
  6. A sült cukkinit az aioli-ba mártogatva fogyasztjuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!