Tétova ínyenc

Saláta őszibarackkal, spenóttal, halloumi sajttal

A ciprusi konyha remek grillsajtja, a halloumi igazi átváltozóművész. Nálunk nem mindig lehet hozzájutni, ezért sasolok, hogy mikor van görög hét az egyik boltban, mert akkor feltankolok belőle. Hűtőben hónapokig eláll és nagyon jó szolgálatot tesz, ha nincs időm főzni és mégis ennénk valami finomat.

Ez a fogás könnyű, egészséges, üdítő. Pont ilyen kánikulai napokra való!

Hozzávalók: 10 dkg bébispenót

                            4 őszibarack

                            40 dkg halloumi sajt

                            olívaolaj

                           2 ek szezámmag

                           2 ek lenmag

                           1 kis csokor menta

                           2 ek méz

                           1 ek vaj

 

Elkészítés

  1. A barackokat cikkekre vágom. A vajat a mézzel egy serpenyőben megolvasztom és  a barack cikkek mindkét oldalát párolom-karamellizálom.
  2. A lenmagot a szezámmaggal összekeverem. A halloumi sajtot 1 cm-es szeletekre vágom és a magkeverékbe forgatom. Olívaolajon, grillserpenyőben megsütöm.
  3. Egy salátástálon elrendezem a spenótot, rárakom a barackot, sajtot és megszórom a friss mentával.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!