Tétova ínyenc

Szedres pohárkrém

Nos, szerintem az ilyen típusú pohárkrémek a legegyszerűbb desszertek a világon. Tulajdonképpen 2 éves kor fölött nincs az az ember, aki ne tudná elkészíteni. Mivel a hozzávalók listája sem túl hosszú, akár egy sátorozós nyaraláson is összedobható. A lelke a friss gyümölcs. 

Ez most annyira friss volt, hogy előtte tíz perccel szedtem a bokorról. Gyönyörű szedrek teremnek idén a szüleimnél, néha csak azért sétáltam hátra a kertbe, hogy gyönyörködjem bennük.

Szóval, ha akad otthon egy kis mascarpone, vagy valamilyen natúr krémsajt, görög joghurt, némi keksz és gyümölcs, máris kész a desszert, amit váratlan vendégeknek is tálalhatunk. 

Hozzávalók: 40 dkg friss szeder

                             25 dkg mascarpone

                             4 ek porcukor

                             4 ek sűrű joghurt

                              15 dkg keksz

A díszítéshez: menta, ehető virágok (opcionális)

Elkészítés

  1. A mascarponét a joghurttal, a porcukorral és a szeder felével krémesre kavarom.
  2. A poharak aljába beletördelem a keksz felét. Erre jön a krém fele és a megmaradt szeder fele.
  3. Még egyszer rétegezem a leírt sorrendben.
  4. A tetejét mentával, ehető virágokkal díszítem és jól behűtöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!