Tétova ínyenc

Baconos csirkemáj aszalt szilvával, vörösborral

dscf4104 Azt hiszem ez az étel többszörösen is kimeríti a “comfort food” fogalmát. Ízletes, laktató, házias és azért is komfortos, mert csak bedobálok mindent egy edénybe, betolom a sütőbe és készen kiveszem. Nálunk krumplipürével menő, de hidegen is nagyon finom, party ételként is megállja a helyét. Sőt, volt, hogy a maradékot egy kis vajjal összeturmixoltam és… Tovább »

Baconös-sajtos cukkinikenyér (bögrés)

DSCN1604 Mindig azt hiszem, hogy ha elutazom valahová, akkor is lesz időm blogot írni. Hát, nem. Most nem jött össze, sőt, még a 2 éves blogszülinapról is megfeledkeztem (pótolom, ígérem!). Ez a cukkinikenyér még az utazás előtt született. A cukkini íze nem is nagyon érződik benne, a bacon-é annál inkább. Ezért úgy gondolom, hogy sokak kedvence… Tovább »

Baconos csirkecomb vele sült újkrumplival

DSCF4820 Szeretem az ilyen ételeket. Bepakolok mindent egy tepsibe, betolom a sütőbe, majd kijövök a konyhából és behúzom magam után az ajtót. Néha arra járok, rápillantok, de túl sok dolgom nincs vele.  Most kakukkfűvel fűszereztem, mert az volt kéznél, de rozmaringgal is igen finom. Nagyon előnyös akkor is, ha vendégseregnek készítem ételt. Hozzávalók: 80 dkg (inkább… Tovább »

Májpástétom bacon-nel

DSCF9952   Tulajdonképpen ez a recept adta az ihletet, amit aztán a saját kamránkhoz és ízlésünkhöz alakítottam. Valahol már ettem hasonlót, de eszembe nem jutott volna, hogy itthon is elkészíthetném. A krémes májpástétom és a ropogós bacon ellentéte izgalmas textúrát eredményez, az ízéről nem is beszélve.    A csipketerítőket ajándékba kaptam nemrég. Aki hozta, kicsit szabadkozott: – Legalább… Tovább »

BLT szendvics csírákkal

20141206_163305 Bacon. Lettuce. Tomato. Egy amerikai klasszikus, ha már unjuk a szalámis szendvicset. Ropogós kalóriabomba, de talán így télen néha belefér. Én csírákkal turbóztam fel, tovább erősítve a ropogós vonalat. Tízórainak is kiváló-bár így a vakáció első napján ez elég morbid, tudom. 😛 Hozzávalók: 4 szelet kenyér                       2-3 evőkanál majonéz/ vaj                     2 paradicsom                     jégsaláta/zöld saláta                    … Tovább »

Vörösboros kakas krumplikrokettel

 Szeretek főzni. A főzés kreatív és relaxáló tevékenység számomra. De nem lennék séf, pláne nem francia. Csodálom a különleges ételkölteményeket, de a hosszadalmas, bonyolult elkészítési módok nem vonzanak. A Coq au vin nevű étellel először regények lapjain találkoztam. Úgy képzeltem, hogy egy paraszti étek, ennélfogva nem lehet bonyolult az elkészítése. Aztán mikor utánanéztem, meglepődtem a… Tovább »

Baconos zöldbab

A zöld színű zöldbab a kedvencünk, salátának mutatósabb is, mint halvány társai. Baconnal elkészítve önálló salátaként is megállná a helyét, nálunk mégis inkább különféle sült húsok, vagy fasírtok körete. Hozzávalók: 40 dkg zöldbab (friss vagy fagyasztott)                     4-5 szelet bacon                     só, bors                     kevés olaj Elkészítés: Ha friss zöldbabot használok, előbb megfőzöm roppanósra. Kevés olajon ropogósra sütöm… Tovább »

Spenótos-baconos tagliatelle

DSCF6873 A tésztaételek nagy kedvencek nálunk. Én azért is szeretem őket, mert nagy átváltozóművészek. Ez az étel is „Mi van éppen itthon?” kategóriás. A szélesmetéltről pedig el kell dicsekednem, hogy házi. Édesanyám keze munkája. Annyival finomabb, mint a bolti, hogy lehet, hogy ellesem tőle a laskakészítés fortélyait. Hozzávalók: szélesmetélt               … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!