Tétova ínyenc

Radóci csorba- Ciorba radauteana

A radóci csorba a román vendéglők kedvelt étele. A sokféle román csorba közt sajátos helyet foglal el. Nincs mögötte évszázados hagyomány, hiszen a hetvenes években alkotta meg Cornelia Dumitrescu mesterszakács. Tulajdonképpen a pacalcsorbának készítette el egy könnyű és finom alternatíváját. A szerző nem árulja el a pontos receptet, bár itt személyesen ő főzi e bukovinai specialitást, így… Tovább »

Bárány csorba

  Egy újabb csorba a borjú csorba és a húsgombóc csorba receptjeim után. Egyúttal nyomon követhető, mennyit fejlődtem fotózás terén. 😛  A csorbáim inkább csak a húsos összetevő tekintetében különböznek egymástól, de ez éppen elég a markáns ízkülönbséghez. A bárány tavasszal az igazi, éljünk hát vele, ha van rá igény és lehetőség.   Hozzávalók: 2 bárányláb       … Tovább »

Húsgombóc csorba – Ciorbă de perișoare

A csorbáról már írtam itt . Sok újat nem tudok hozzá tenni. Talán csak annyit, hogy ez is tipikusan olyan étel, amely nagy mennyiségben készítve finomabb lesz. Talán ez a titka annak, hogy a legtöbb hazai vendéglőben olyan ízletes ez az étel.  Hozzávalók: kb. fél kg csont (marha vagy disznó)                   25 dkg őrölt hús                   1… Tovább »

Borjú csorba – Ciorbă de văcuţă

Egy tiszta, sokízű leves. Ráadásul nagyon egészséges, hiszen kevés zsiradékot, sok zöldséget tartalmaz és nincsen benne habarás. Két összetevő azonban alapvető számomra: a csorba savanyúságát adó „bors”, vagyis korpacibere, valamint a jellegzetes illatáért, aromájáért felelős lestyán. Ezek nélkül hozzá se fogok a főzéshez. Hozzávalók: 1 borjúcsont                    kb. 30 dkg borjúhús           … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!