Tétova ínyenc

Köleskoch

A kölesfelfújt nálam ugyanúgy készül, mint a rizskoch. Az eredmény is hasonló, és bár az előbbi picit morzsálódósabb, nálunk volt, aki észre sem vette, hogy nem rizskochot eszik. A köles reformélelmiszerként újra divatba jött, hiszen kiváló növényi fehérjeforrás és még gluténmentes is. Én azért szeretem, mert akárcsak a legtöbb gabona, semleges ízű, így tulajdonképpen bármivé… Tovább »

Csokifelfújt

Tulajdonképpen lávasütit szerettem volna készíteni, és ez a recept az is, csak nem jött össze. Nyilván a saját sütőre kell eltalálni az optimális hőmérsékletet. Nekem elsőre adott volt a láva effektus, de kívül széttört a süti. Másodikra pedig már eltűnt a láva. De sebaj! A süti azért még nagyon finom, ezért megörökítettem. Hogy emlékezzek rá, hogy… Tovább »

Túrófelfújt vörös áfonyával

   M. Zsuzsa kolléganőmtől egy üveg vörös áfonya lekvárt kaptam. Bizony, amióta kiderült rólam, hogy blogolok, egyre többször kapok ajándékba valami finomságot: Te szereted az ilyesmit!-felkiáltással.A Nők Lapja egyik januári számában láttam ezt a túrópudingot, gondoltam pont jó lesz hozzá vörös áfonya dzsem. Ám amikor a tettek mezejére akartam lépni, kiderült, hogy alig van már az… Tovább »

Rizskoch

Ha lúd, legyen kövér alapon, ha már ketten vagyunk Ábellel, elkészítem a másik kedvencét, a rizsfelfújtat. Lövésem sincs, ennyire távol Kínától hogy lehet valaki ennyire rizs rajongó, de tény, hogy naponta megenné. Általában lekvárral tálalom, de mikor ennyi friss gyümölcs van a piacon, csakis az dukál hozzá!  Hozzávalók: kb. 12 dkg rizs                     250 ml víz                    … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!