Tétova ínyenc

Baconos csirkemáj aszalt szilvával, vörösborral

dscf4104 Azt hiszem ez az étel többszörösen is kimeríti a “comfort food” fogalmát. Ízletes, laktató, házias és azért is komfortos, mert csak bedobálok mindent egy edénybe, betolom a sütőbe és készen kiveszem. Nálunk krumplipürével menő, de hidegen is nagyon finom, party ételként is megállja a helyét. Sőt, volt, hogy a maradékot egy kis vajjal összeturmixoltam és… Tovább »

Citromos csirke

DSCN7943 Egy pikáns, savanykás főétel Ugron Zsolna receptje alapján. Szerintem igazi, falusi csirkéből finom, érdemes megtalálni a forrást hozzá. Valahol olvastam (talán éppen Ugron Zsolnánál), hogy régen, még az olaj elterjedése előtti időben minden húshoz saját zsiradékját használták. Valahogy logikus is, hogy az talál hozzá, azzal a legfinomabb. Eredetileg mandula is jár bele, készítettem már úgy… Tovább »

Túrógombóc meggymártással

DSCF6992 Bármikor készítek gombócot ebédre, a következő a reakció a gyerekek részéről:– Gombóc! De jó!Mellényúlni nem lehet.Egyetlen dologra kell vigyázni: az összegyúrt masszát pihentetni érdemes.Dolgos hétköznapokon általában reggel begyúrom, a gombócokat megformázom, és így délben pikk-pakk kész az ebéd. Hozzávalók a gombóchoz:  50 dkg tehéntúró                       … Tovább »

Kakukkfüves töltött patisszon

DSCF6916 A töltött tök fejezet  mellőzött kategória volt nálam. Eddig. Mert ezután biztos készítek még! A lényeg számomra, a pici, kb. zsemle nagyságú patisszon (a képen hamburgerre hajaz) és a töltelék arány. Hozzávalók: 3-4 pici patisszon                      só, bors                      ecet                  A töltelékhez: olaj                       1 kis fej  hagyma                       2 cikk fokhagyma                       kb. 250 dkg őrölt hús                      … Tovább »

Zsályás nyúlmáj bulgurral

DSCF6857 Ez a család kedvenc máj étele. Szoktam készíteni csirkemájból is, de ha igazán jót akarok fiatal nyúlmájból készítem. A zsályát is lecserélem néha majoránnára. A köretet pedig mindenfélére: puliszkára, rizsre, krumplipürére, nokedlire, kölesre. Hozzávalók: A májhoz: 2-3 nyúlmáj                 olaj                 1 nagy… Tovább »

Sült csirkecomb sárga cukkinivel és ribizlis sült cékla salátával

DSCF6831 Kifejezetten szórakoztat, ha színes hozzávalókból kreálhatok ételeket, vagy ha a hűtőben, kamrában fellelhető alapanyagokból hozhatok ki valami újat. A pici, sárga cukkinik a szüleim kertjében virítottak, holott semmi okuk nem volt rá: panasz volt rájuk. „Nem nőnek!”-méltatlankodott édesanyám. Korlátozott kertészeti ismereteimmel gyorsan eldöntöttem, hogy ezek ilyen fajták… A cékla a piacról származik, zsenge volta vett… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!