Tétova ínyenc

Epres-rebarbarás smoothie

Állítom, hogy ilyen formában még az is szereti a rebarbarát, aki nem. Most időhiány miatt süti helyett így használtam el, és nem volt panasz rá! Nagy melegben leves helyett is megteszi. Aki túl sűrűnek találja, jéghideg vízzel hígítsa. Hozzávalók: 25-30 dkg rebarbara                          … Tovább »

Téli smoothie

Ebben a tavaszi télben erősítsük immunrendszerüket téli gyümölcsökkel. A húsvéti lakomák után jól is esik egy pohár könnyű gyümölcslé.  A tavaszi ágakat pedig vigyük be a szobába, hogy ne fázzanak. És, hogy mi is reménykedhessünk, hogy lesz még tavasz. Hozzávalók: 1 gránátalma                         1/2… Tovább »

Zöld smoothie avokádóval, rukkolával, almával

Mindennap tudnám inni. Nem is tudom, miért nem teszem. A család is elfogyasztja, bár azért néhány beszólást el kell viselnem: – Füvezünk? -szokták kérdezni a kamaszaim. – Ja-válaszolok a saját stílusukban. És titokban örülök, hogy mindig elfogy a zöld lé. Hozzávalók: 1 nagy, zöld alma                     … Tovább »

Vörös forró csoki

A házasság hete is megérdemel annyi romantikát, mint a Valentin-nap. Én most az ajándékba kapott vörös rózsákhoz találtam ki ezt a- tulajdonképpen vegán- forró csokit. Lehet elsőre kicsit meghökkentő, hogy céklát is tartalmaz, de ígérem, az ízén nem érződik, és ezt nem csak én állítom, hanem a családtagjaim is. De ennél jobb természetes, vörös ételfestéket… Tovább »

Kurkumás latte – aranytej

A kinti szürkeség és hideg ellen a legjobb szer egy puha pléd, egy jó könyv és egy forró ital (vagy egy forró szerető). A kurkumás tejet mostanában fedeztem fel és csak áradozni tudok róla. Már a színe is elképesztő, fűszeres íze pedig csodás. És akkor  még nem is beszéltem a csodaszernek tartott kurkuminról, amit a… Tovább »

Gránátalma-grapefruit-narancs smoothie

Vitaminkúra tél végére. A gránátalma és a narancs édes, kell hozzá a grapefruit fanyarsága. Más nem is kell. Csak kifacsarom és kész az elixír. Naponta tudnám inni… Hozzávalók: 2 gránátalma                      2 rózsaszín grapefruit                      6 narancs… Tovább »

Gesztenyés latte

Mit tehet az ember lánya, ha a betegség napokra ágyba kényszeríti és a gyógyteáktól már legszívesebben a világból is kifutna? Forró, vigasztaló kortyokra azért szükség van a kényszerű egyedüllét óráiban, így született ez a gesztenyés latte. A vendégeket úgyis le kellett mondanunk, a gesztenyepüré csak várt a sorsára a hűtőben…   Hozzávalók 1 személyre: 5… Tovább »

Mangó lasszi

A mangót nagyon szeretjük, téli szezonban egyik kedvenc gyümölcsünk. A belőle készült joghurtos ital Indiában nagyon közkedvelt. Ott sót is tesznek bele. Kiváló kísérője a fűszeres ételeknek. Én kardamomot társítottam hozzá és turmixként ittuk.       Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kisebb mangó                      3 dl… Tovább »

Birs smoothie csipkebogyóval

Talán soha ennyi birsalmát nem fogyasztottunk, mint ebben a szezonban. Italként is most próbáltam ki először, tulajdonképpen a birspüré adta az ötletet. Tökéletes alapanyag, krémes, akárcsak a tetszőlegesen hozzáadott nyers csipkebogyó lekvár. Ez utóbbi maga a csoda! Igaz, aranyárban szoktam venni ősszel egy nénitől, de a vele való munka szerintem megfizethetetlen. És össze nem hasonlítható a főzött… Tovább »

Barackos-sárgarépás smoothie homoktövissel

Egy egészséges reggeli vagy napközbeni frissítő a narancssárga szín jegyében. Egy karotinbomba. A kajszibarack és a sárgarépa önmagában túl édes lenne, ezt ellensúlyozza a homoktövis, aminek hamarosan szezonja lesz. Addig a fagyasztóból használom az utolsó adagokat. Homoktövis smoothie-t így is készítettem.   Hozzávalók: 4 -6 kajszibarack                  … Tovább »

Mojito

Két kötés mentát vettem a piacon. Fejkendős néni árulta, el is látott jó tanácsokkal: – Majd bontsa ki, kedves, terítse szét újságpapíron, úgy szárítsa. – Úgy lesz!-füllentettem, nem akarom én a mentatea renoméját rontani. Az igazság az, hogy a friss menta egész nyáron nem fogy ki a hűtőből, tetemes mennyiség mojito-ként végzi. A fehér rum… Tovább »

Akácvirág szörp

                        Akácszörpöt tavaly készítettem először. Annyira illatos és intenzív, hogy nem is értem, miért a bodza lett mégis a közismertebb.  A legnehezebb talán egy forgalmas utaktól távoli akác lelőhelyet találni. Ha ez megvan, két nap türelmi idő következik, de utána már fogyasztható is a… Tovább »

Forró csoki

Egy kiadós téli séta után jólesik egy bögre forró csoki. Az igazi, nem a porból kavart. Nem kell sok belőle, mert nagyon tömény, de telente egy-két adag belefér. A hab a tetején tojáshab, mivel Ábel nem szereti a tejszínhabot. Szerintem semmivel sem rosszabb, ám lehet, hogy jobb az előzőnél. Hozzávalók: egy tábla étcsoki (70 %… Tovább »

Málnás narancsturmix

Az idei málnamániámra a mindenkori nyármániám a magyarázat. Értem én, hogy szép a tél is, de komoly munkámba kerül, hogy érezzem is.Szóval fagyasztott málnaszemet a szájba és máris énekelhetjük Rúzsa Magdival , hogy “nyár van, olvad a málna a számban…”. 🙂 Hozzávalók: 15 dkg málna (ha fagyasztott, kiolvasztva)                    7-8 narancs Elkészítés: a narancsok levét kifacsarom…. Tovább »

Gyömbérszörp

  A gyömbér rendkívül sokoldalú fűszernövény, én eddig főként az immunrendszer erősítő-és az émelygést csökkentő hatását tapasztaltam.  Gyakorlatilag egész évben a rendelkezésünkre áll, de mégis inkább ősszel, télen fogyasztjuk. Fontosnak tartom, hogy úgy éljünk, hogy az ételünk legyen a gyógyszerünk. Ez a gyömbérszörp már sokszor bizonyított családi, baráti körben, felnőttek és gyerekek körében egyaránt. Egyszerűen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!