Tétova ínyenc

Freakshake-az extrém milkshake

  Tavaly Ausztráliából indult hódító útjára ez az egészséges étkezési trendekkel teljesen szembemenő őrület. Elképesztő alkotásokat látni a neten, egy-egy már kész installáció. Az igazság az, hogy bár egyáltalán nem kívántam megkóstolni, maga az elkészítés folyamata izgatott. Miután két családtagom is boldogan megígérte, hogy természetesen elfogyasztja, ha elkészítem, az egyik kánikulai napon ez volt a… Tovább »

Zsályaszörp

Zsályaszörpöt I. barátnőm 40 éves szülinapi buliján ittam először. Lehet, hogy nem ez kéne eszembe jusson ital gyanánt egy felnőtt szülinapról, de nyugi, ittunk mást is! Azóta tervezem, hogy elkészítem én is e karakteres ízű, gyógyító nedűt. Tetszés szerint hígítva, citrom karikával, ásványvízzel üde nyári frissítő.  Télen is jó szolgálatot tesz, főként felső légúti betegségek… Tovább »

Epres-rebarbarás smoothie

Állítom, hogy ilyen formában még az is szereti a rebarbarát, aki nem. Most időhiány miatt süti helyett így használtam el, és nem volt panasz rá! Nagy melegben leves helyett is megteszi. Aki túl sűrűnek találja, jéghideg vízzel hígítsa. Hozzávalók: 25-30 dkg rebarbara                          … Tovább »

Téli smoothie

Ebben a tavaszi télben erősítsük immunrendszerüket téli gyümölcsökkel. A húsvéti lakomák után jól is esik egy pohár könnyű gyümölcslé.  A tavaszi ágakat pedig vigyük be a szobába, hogy ne fázzanak. És, hogy mi is reménykedhessünk, hogy lesz még tavasz. Hozzávalók: 1 gránátalma                         1/2… Tovább »

Zöld smoothie avokádóval, rukkolával, almával

Mindennap tudnám inni. Nem is tudom, miért nem teszem. A család is elfogyasztja, bár azért néhány beszólást el kell viselnem: – Füvezünk? -szokták kérdezni a kamaszaim. – Ja-válaszolok a saját stílusukban. És titokban örülök, hogy mindig elfogy a zöld lé. Hozzávalók: 1 nagy, zöld alma                     … Tovább »

Vörös forró csoki

A házasság hete is megérdemel annyi romantikát, mint a Valentin-nap. Én most az ajándékba kapott vörös rózsákhoz találtam ki ezt a- tulajdonképpen vegán- forró csokit. Lehet elsőre kicsit meghökkentő, hogy céklát is tartalmaz, de ígérem, az ízén nem érződik, és ezt nem csak én állítom, hanem a családtagjaim is. De ennél jobb természetes, vörös ételfestéket… Tovább »

Kurkumás latte – aranytej

A kinti szürkeség és hideg ellen a legjobb szer egy puha pléd, egy jó könyv és egy forró ital (vagy egy forró szerető). A kurkumás tejet mostanában fedeztem fel és csak áradozni tudok róla. Már a színe is elképesztő, fűszeres íze pedig csodás. És akkor  még nem is beszéltem a csodaszernek tartott kurkuminról, amit a… Tovább »

Gránátalma-grapefruit-narancs smoothie

Vitaminkúra tél végére. A gránátalma és a narancs édes, kell hozzá a grapefruit fanyarsága. Más nem is kell. Csak kifacsarom és kész az elixír. Naponta tudnám inni… Hozzávalók: 2 gránátalma                      2 rózsaszín grapefruit                      6 narancs… Tovább »

Gesztenyés latte

Mit tehet az ember lánya, ha a betegség napokra ágyba kényszeríti és a gyógyteáktól már legszívesebben a világból is kifutna? Forró, vigasztaló kortyokra azért szükség van a kényszerű egyedüllét óráiban, így született ez a gesztenyés latte. A vendégeket úgyis le kellett mondanunk, a gesztenyepüré csak várt a sorsára a hűtőben…   Hozzávalók 1 személyre: 5… Tovább »

Mangó lasszi

A mangót nagyon szeretjük, téli szezonban egyik kedvenc gyümölcsünk. A belőle készült joghurtos ital Indiában nagyon közkedvelt. Ott sót is tesznek bele. Kiváló kísérője a fűszeres ételeknek. Én kardamomot társítottam hozzá és turmixként ittuk.       Hozzávalók: 1 nagy vagy 2 kisebb mangó                      3 dl… Tovább »

Birs smoothie csipkebogyóval

Talán soha ennyi birsalmát nem fogyasztottunk, mint ebben a szezonban. Italként is most próbáltam ki először, tulajdonképpen a birspüré adta az ötletet. Tökéletes alapanyag, krémes, akárcsak a tetszőlegesen hozzáadott nyers csipkebogyó lekvár. Ez utóbbi maga a csoda! Igaz, aranyárban szoktam venni ősszel egy nénitől, de a vele való munka szerintem megfizethetetlen. És össze nem hasonlítható a főzött… Tovább »

Barackos-sárgarépás smoothie homoktövissel

Egy egészséges reggeli vagy napközbeni frissítő a narancssárga szín jegyében. Egy karotinbomba. A kajszibarack és a sárgarépa önmagában túl édes lenne, ezt ellensúlyozza a homoktövis, aminek hamarosan szezonja lesz. Addig a fagyasztóból használom az utolsó adagokat. Homoktövis smoothie-t így is készítettem.   Hozzávalók: 4 -6 kajszibarack                  … Tovább »

Mojito

Két kötés mentát vettem a piacon. Fejkendős néni árulta, el is látott jó tanácsokkal: – Majd bontsa ki, kedves, terítse szét újságpapíron, úgy szárítsa. – Úgy lesz!-füllentettem, nem akarom én a mentatea renoméját rontani. Az igazság az, hogy a friss menta egész nyáron nem fogy ki a hűtőből, tetemes mennyiség mojito-ként végzi. A fehér rum… Tovább »

Akácvirág szörp

                        Akácszörpöt tavaly készítettem először. Annyira illatos és intenzív, hogy nem is értem, miért a bodza lett mégis a közismertebb.  A legnehezebb talán egy forgalmas utaktól távoli akác lelőhelyet találni. Ha ez megvan, két nap türelmi idő következik, de utána már fogyasztható is a… Tovább »

Forró csoki

Egy kiadós téli séta után jólesik egy bögre forró csoki. Az igazi, nem a porból kavart. Nem kell sok belőle, mert nagyon tömény, de telente egy-két adag belefér. A hab a tetején tojáshab, mivel Ábel nem szereti a tejszínhabot. Szerintem semmivel sem rosszabb, ám lehet, hogy jobb az előzőnél. Hozzávalók: egy tábla étcsoki (70 %… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!