Tétova ínyenc

Empanada- a latin világ street food-ja

Év elején a mérvadó sajtóorgánumok mindig lehozzák, hogy melyek lesznek világszerte a trendi ételek. A különböző lapok jóslatai legtöbbször köszönő viszonyban sincsenek egymással. Számomra mégis az a legizgalmasabb kérdés, hogy honnan tudják? Persze vannak áramlatok, amelyek tényleg terjedőben vannak, mint az egészséges és/vagy a házilag elkészített ételek iránti érdeklődés.  Az empanada több ajánlóban is megjelent,… Tovább »

Baconos csirkemáj aszalt szilvával, vörösborral

Azt hiszem ez az étel többszörösen is kimeríti a “comfort food” fogalmát. Ízletes, laktató, házias és azért is komfortos, mert csak bedobálok mindent egy edénybe, betolom a sütőbe és készen kiveszem. Nálunk krumplipürével menő, de hidegen is nagyon finom, party ételként is megállja a helyét. Sőt, volt, hogy a maradékot egy kis vajjal összeturmixoltam és… Tovább »

Virslikoszorú leveles tésztával

Van olyan háztartás, ahol nem maradt meg virsli szilveszter után? Mármint, ahol eleve bele volt kalkulálva…Ahol maradt, ott érdemes leveles tésztával kombinálni. Egy kis mustárral, ketchuppal, salátával tökéletes vacsora, vendégmarasztaló, vagy urambocsá, komplett ebéd. Tudom én, hogy nem a gasztronómia csúcsa, de ki tud mindig a csúcson lenni?! Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta    … Tovább »

Taco saláta

Azt hiszem kijelenthetem, hogy mostanában ez a legkedveltebb saláta nálunk. Színes, sokízű, ropogós. Nagyobb mennyiségben is könnyedén elkészíthető, így ideális ha vendégeket várunk.  Mivel ez egy réteges saláta, érdemes üvegedényben tálalni. A szilveszteri büféasztal kötelező darabja. Még a salátafóbiás kamaszok és férfiak is szeretik.  A recept megjelent az Erdélyi Konyha decemberi számában. Hozzávalók( 6-8 személyre):… Tovább »

Édes-csípős, ragacsos húsgombócok

A legtöbb recept 3 összetevős ételként említi és angol nyelvterületeken leginkább szőlőzselés húsgombóc néven vált ismertté. A 3 összetevő: fagyasztott húsgombóc, szőlőzselé és chili krém. Nos első blikkre azt gondoltam, hogy aki ezt kitalálta vagy gyerek volt, vagy részeg, vagy nagyon éhes és csak ez volt a hűtőben. De mivel néha még magamnak sem hiszek… Tovább »

Crostini szegfűgombás tojással

Egyik kedvenc gombám a szegfűgomba. Ha kevés van belőle (bár idén az esőhiányra nem panaszkodhatunk), érdemes tojással elkészíteni és pirított kifliszeleteken tálalni. Az eredmény nem mindennapi, ízes, illatos előétel, vagy vacsora. Ha már elmúlt a szegfűgomba szezonja, más, vadon termő gombafajtákkal is elkészíthetjük.  Hozzávalók: kb. 25 dkg friss szegfűgomba            … Tovább »

Crostini eperrel, brie sajttal

Ilyen egy melegszendvics tavasszal. Ha crostini-t készítek vacsorára, boldogság van. Azt jelenti, hogy lehetett bármilyen zsúfolt, fárasztó, rohanós vagy kiábrándító napunk, szakítunk a rutinnal és különlegesen finomat falatozunk. Olyant, ami nem kerül extra energiába, mégis az az üzenete, hogy élni jó! A crostini kiválóan működik a sajt-gyümölcs kombóval, jó példa erre az őszi  gorgonzolás-körtés változat.  Persze nem… Tovább »

Parmezános csirkefalatkák

Egy gyors, ízletes party étek, ami party hiányában is el fog fogyni,egészen biztos! A parmezán bunda jó trükk, ropogós kérget képez sütés közben és még finom is.( Az is betolta, aki egyébként nem szereti a parmezánt). A kockára vágott csirkemell hamar átsül, így gyorsan ebédet varázsolhatunk az asztalra.  Grillezett cukkini salátával ettük. Nem tudom az… Tovább »

Sajtlabda gránátalma kéregben

Többször szembejött velem ez a gránátalmás sajtlabdacs külföldi oldalakon. Tulajdonképpen egy vicces sajttál, miért is ne dobhatnánk fel vele a farsangi büféasztalt? A gránátalma most a legolcsóbb és legfinomabb. Hétvégén pedig helyi vásár volt, a jóféle sajtokból feltankoltunk.  Azért azt előrebocsátom, hogy a gránátalma magok és én is küzdöttünk egy kicsit a gravitációval, az eredmény… Tovább »

Ananász sonkába tekerve

Alig ért véget a karácsony, máris a szilveszteri menüt tervezem. Ha sokan vagyunk, jól jönnek a kis party falatok.  Az ananász-sonka páros harmonikus ízkombináció. De csakis igazi ananásszal érdemes próbálkozni, a konzervnek a sok cukortól nincs is íze.  A falatkák elkészítése is a pillanat műve. Érdemes azonban jól időzíteni a pillanatot, ezt az ételt ui…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!