Tétova ínyenc

Retekvaj retekcsírával

A retekvaj egy francia különlegesség és annyira egyszerű, mint a faék. Néztem is nagyot, mikor megláttam, hogy mindössze három összetevőből áll. Vajaskenyér retekkel-mondta valaki. Igen. És mégsem. Mert összekavarva mégis más a textúra, az ízvilág. Fontos, hogy a három összetevő kiváló alapanyag legyen: a vaj friss és lehetőleg házi, a retek zsenge és valamilyen különleges… Tovább »

Tavaszi krumplisaláta fürjtojással, zsázsával

Most a „zsázsaültetvényemhez” és a felindulásból vásárolt fürjtojáshoz komponáltam salátát. Ez a két összetevő tavasszal mindig felbukkan a konyhámban, de egyelőre csak a zsázsatermesztésnek vágtam neki. 🙂 Egy húsvéti jellegű, tartalmas saláta lett végül az eredmény, ami önmagában is elég a jóllakáshoz, de akár a húsvéti asztal része is lehet. Húsvét után pedig maradékfelhasználásra is… Tovább »

Savanyú retek

 Mostanáig eszembe nem jutott volna, hogy a retket máshogyan is lehet fogyasztani, mint ahogy megterem. Meglepődve láttam, hogy főzik, sütik, sőt, savanyúságot is készítenek belőle.  Éppen elutazás előtt álltunk, itt volt a hűtőben több kötés retek, hát elkészítettem savanyúságnak. Igen, ugyanúgy, ahogy az uborkát is szokás. Pár nap után hazatérve, nagyon jól fogott a sebtében… Tovább »

Tavaszi saláta fürjtojással

Tavasszal különösen fontos, hogy tegyünk az immunrendszerünk védelméért. Ehhez járul hozzá a két viszonylag különleges hozzávaló, a fürjtojás és a retekcsíra. Mindkettő egyszerűen beszerezhető ma már. Nálunk a csírák a téli-tavaszi szezonban ki sem fogynak a hűtőből. A fürjtojással egyetlen fenntartásom van: a pucolás. Segítő kezeket bármikor elfogadok. Hozzávalók: 1 doboz fürjtojás (kb. 20 db) … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!