Tétova ínyenc

Sertésszűz barackkal és sárgarépával

Megkérdeztem néhány ismerőseimet, hogy milyen barackos ételek jutnak eszükbe. Legtöbben a baracklekvárt, a barackos gombócot és valamilyen barackos sütit említették. Na jó, volt akinek a barackpálinka ugrott be elsőre. Pedig rengeteg módon felhasználhatjuk a nyár mézédes kincsét. Annál is inkább, mert rengeteg jó tulajdonsággal rendelkezik. Úgy tartják, hogy az Ázsiában élő hunza népcsoport (akiket Attila… Tovább »

Pisztáciás sertésszűz

  Volt itthon pisztáciaolaj, gondoltam illő módon használom el az utolsó cseppeket. Az volt az elképzelésem, hogy az őrölt, zöldfűszeres pisztácia majd szépen rátapad a sertésszűzre és sütés közben ropogós kérget képez. A pisztácia azonban nem így gondolta és megpróbált lepotyogni a húsról. De nem menekült, végül baconba tekertem és úgyis megsütöttem. Krumplipürével és szilvachutney-val… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!